Védjük a teheneket! címmel országos rajz- és fotópályázatot indítunk általános iskolás gyermekek részére az alábbi témakörökben:
* A tehénanyától kapjuk a tejet – Csecsemőként az anyatej után a tehénanyák teje az, amit először meg tudunk inni, s amitől erősek és egészségesek lehetünk. Rajzold le, vagy készíts fotókat arról, hogyan kell kézzel fejni a teheneket!

* A tejből miket tudsz magad készíteni? – A tejből nagyon sok egészséges ennivaló készíthető otthon, saját kezűleg is. Próbáld lerajzolni, vagy lefotózni, hogy Te milyen élelmiszereket tudsz elkészíteni tejből!

* A bikák segítenek a mezőgazdaságban – A bikák nagyon hasznosak, mert az igavonás révén a mezőgazdaságban számos helyen lehet őket alkalmazni: szántás, boronálás, vetés, aratás, szénagyűjtés, szállítás. Próbálj rajzban, vagy fotón megörökíteni ezen tevékenységek közül egyet vagy akár többet is!

* Ne edd meg a teheneket!!! – A húsipar az üvegházi gázkibocsátás 18 %-ért felelős, és ez több mint az összes közlekedési eszköz (autók, kamionok, repülők, hajók) szén-dioxidra átszámított szennyezése együttvéve!!! (Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 2006-os tanulmányából). 1 kg húsfehérje előállításához 6-15-ször annyi mezőgazdasági terület kell, mint 1 kg növényi fehérjéhez, és a termőterületet ma már nem lehet jelentősen növelni.  Fogalmazd meg a rajzoddal, vagy fotóiddal azt, hogy az állatok – elsősorban pedig a tehenek – ipari méretű pusztítása milyen környezeti, vagy akár erkölcsi problémák forrása, illetve miért jobb vegetáriánusnak lenni!

Forrás és folytatás: oktatas.krisnavolgy.hu

Ha élőben is szeretné látni Tehénvédelmi központunkat, és azt, hogyan tartják a teheneket, miként használják a mezőgazdaságban az ökröket, akkor látogasson el hozzánk!

Kérjük hívja fel csoportszervezőnket a +36 30 641 23 09 -es számon, aki készségesen segít majd Önnek a Krisna-völgyi utazással kapcsolatban!