Az éghajlatváltozás problémája napjainkra globális méreteket öltött: a rövid távú érdekeket szolgáló tettek helyett mindenképpen érdemi döntésekre, intézkedésekre van szükség. Ez a kihívás valóban példa nélküli, ugyanis most egyszerre van szükség globális szinten megvalósuló intézkedésekre, s ezekkel párhuzamosan és velük szoros összefüggésben a lokális – kisközösségi, egyéni – szinten bekövetkező változásokra. Felismerve a felelősségvállalás fontosságát a társadalmi szintű problémák megoldásában, 15 évvel ezelőtt megalapítottuk Krisna-völgyet, egy faluközösséget, mely képes választ adni mindezen problémákra. A kialakult helyzet orvoslásához egy olyan megoldásra van szükség, amit az emberek maguk kezdeményeznek, egyéni felelősségük tudatában. Erre kiváló alternatíva az önellátó farmközösségek létrehozása, melyekben a természet és a környezet kínálta lehetőségeket figyelembe véve, egészséges, környezettudatos szemléletnek megfelelő életmód alakítható ki.
Az Öko-völgy program egy faluméretű kísérlet, amelyben 150 önkéntes és közel 50 különböző intézmény vesz részt: saját kutatásaikkal, tapasztalataikkal, élményeikkel járulnak hozzá a programhoz, és bemutatják, hogy milyen eredményeket lehet elérni, ha a környezettudatosság a mindennapi gyakorlatban is jelen van egy közösség életében. A projekt a faluközösség mindennapjain keresztül mutat alternatívát nem csak a környezeti, de az égető nemzeti szintű társadalmi és gazdasági problémák kezelésére is. Így a környezetvédelem, a szemléletformálás és a vízkészlet védelem mellet célul tűztük ki a preventív egészségügy alkalmazását, a lakosság egészének foglalkoztatását, a bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek és a depresszió kezelését is.

4 hozzászólás

  1. Kedves Biofarm!
    Szeretném felvenni a kapcsolatot Balamodával a balzsamkörte termesztésével kapcsolatban, ha lehetséges. Pár éve próbáltam, egy thaiföldi barátnőm hozott magokat, de nem sikerült,pedig még ecsettel is próbálgattam beporozni. Pár éve le is tettem róla,de most a képei uj reményt adtak, csak segítség kellene köszönettel venném.

    Előre is köszönettel Bodor Ildikó

  2. Gratulálok az eddig elért sikerekért. Remélem, hogy egyszer én is eljutok ide.

  3. Oda vagyok az ilyen és ehhez hasonló utópiákért. Félreértés ne essék, én hiszek ezekben. Úgy gondolom, hogy az ilyen látásmódban és cselekvésben jövő van. Csak a Krisna iránti áhítatnak vagyok egy kicsit híján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük