Biokertészet

Biokertészet – tanfolyam az Öko-völgy program keretében

Egy kis, saját kert a talpalatnyi zöldben határtalan örömökkel képes megajándékozni művelőjét. A folyamat lépéseinek gyönyörűsége és az újdonság élménye egyre inkább ösztönzi a kertészt a föld és a növények szeretetére, az odaadással végzett munkára. A sikerek megélése és a kudarcokat követő tanulságok váltakozása, az akaraterő teremti meg az igazi kertművelőt. A saját kísérletezés, a magunk által gondosan megtermelt, igényeink szerinti zöldség és gyümölcs leszüretelése, befőzése, megízlelése minden hobby-kertmester büszkesége. Elhivatott csapatunk e téren szerzett, saját tapasztalatait szeretné átadni az e téma iránt elkötelezett, és az elköteleződni vágyó érdeklődőkkel.
Krisna-völgy híres Biokertészete a vegyszermentes, testet és lelket elbűvölő, egészséges és tápláló zöldségek és gyümölcsök tárháza. E tanfolyam során, rendkívüli környezetben kaphat választ a kerti finomságokkal kapcsolatos kérdéseire magasan képzett, és saját tapasztalataik alapján szakemberekké vált kertészeinktől.
Számos sikeres, helyi kísérlet bemutatásával adunk ízelítőt az otthoni kertészkedés szépségeiből és egyszerűségéből, nem utolsó sorban annak költséghatékonyságát alátámasztva. Farmunk kertészetében egyedülálló módszereket alkalmazunk a komposztálás, a rovarok távoltartása érdekébeni növénytársítás, oltás és szemzés, a természetes ápolószerek és növényvédő eszközök, valamint a termények tartósítása terén is.

Időpont:
A program időpontja a jelentkezők létszámától függ, az érdeklődők száma alapján indítunk újabb kurzust. A következő tanfolyam időpontja augusztusra várható.

A jelentkezés módja:
A kurzusra jelentkezni a kurzusok@gmail.com e-mail címen lehet.

Szállás:
Szállás Krisna-völgy somogyvámosi vendégházában, 3 és 4 ágyas szobákban

Étkezés:
Étkezési lehetőség a helyi, vegetáriánus, indiai jellegű étteremben biztosított, illetve templomi menü rendelhető

Program:
A tanfolyam hétvégeken kerül megrendezésre, a résztvevők pénteken délután 15:00 órára érkeznek; a szállás elfoglalása után körbevezetjük őket Biofarmunkon. Az oktatás szombaton, a reggeli után elméleti résszel kezdődik, majd az ebédszünet után a vacsoráig gyakorlati oktatással folytatódik. A vasárnapi napon a reggeli után szintén oktatás következik, a tanfolyam pedig egy lakomával és beszélgetéssel ér véget délután 17:00 óra környékén.

Egyéb szükséges információk:
Kérjük, hozzon magával zseblámpát, sétára és a kerti munkára alkalmas ruhát és cipőt, jegyzetfüzetet és tollat! Kérjük, a Biofarm területén ne fogyasszon húsból, halból, tojásból készült ételeket, kábító- és mámorító szereket, cigarettát!
Amennyiben speciális igényei vannak, kérjük, jelezze!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük