Szeretettel köszöntjük!

Kérjük, ismerkedjen meg velünk:

Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.

266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.

Kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével.

Krisna-völgy nem része az országos áramhálózatnak. Az itt élők házaiban és az irodákban szükséges áramot napelemek és szélmalmok állítják elő.

A közösség vízellátását a házak melletti kutak, valamint egy közös, 330 méter mély kút adják. A szennyvíz feldolgozása pedig egy zéró-kemikália, zéró energia nád-ágy zónarendszerrel történik. A háztartások mosási technológiái környezetbarát, „zöld” mosószereken alapulnak, mint például az ecet és a mosószóda.

A közösségnek van bio kertje is, amely zöldségeket és gyümölcsöket biztosít a templom és a háztartások számára is. Termelés mellett a raktározás és eltartás is fontos szempont. 2008-ban egy 150 m2-es pince épült, mely jelentősen hozzájárul az önfenntartáshoz a téli hónapokban. Hagyományos raktározási és konzerválási módszereket, valamint dehidratálást alkalmaznak, tartósítószerek hozzáadása nélkül.

A Tehénvédelmi Központ, a Gosala ad otthont Krisna-völgy csordájának, melyben magyar tarka, tiroli borzderes és indiai zebu is képviselteti magát. Területe folyamatos fejlesztés alatt áll. Jelenleg egy 550 m2-es akol, két ökör karám, egy szénatároló és az eszközök tárolására szolgáló helység található ott. A hagyományőrző mezőgazdasági eszközöket megtekinthetik a turisták is. Épp olyan ez, mint egy élő show.

A gyermekek oktatását Krisna-völgy tanárai végzik. Az iskolát 2009-ban akkreditálta a kormány. A Nemzeti Tanterv mellett a diákok védikus tudományokat, organikus kertészkedést, önfenntartást, ökológiai életstílust, drámát, zenét, művészeteket, kézművességet és sok mást is tanulnak. Iskolánkban a gyerekek gyógynövényeket gyűjtenek és lekvárt főznek be.  Arra képezzük őket, hogy becsüljék meg a természet kincseit, az állatokat, embereket, hiszen minden és mindenki Istenhez, Krisnához tartozik.

Évente 25-30 ezer turista látogatja Krisna-völgyet, kívánságra a templomban idegenvezető kalauzolja őket körbe. Vegetáriánus étterem, és egy indiai ajándékbolt is várja a vendégeket. A legnagyobb éves vendégváró fesztivál a Búcsú, melynek során átlagosan mintegy 7000 fő látogatja a Farmot. 3 napot tölthetnek ekkor Krisna-völgyben és környékén. Rengeteg látnivaló várja őket ez idő alatt, mint pl. a kert, az akol, az öko-falu, a templom, stb, a színpadon pedig 10 órás műsor tekinthető meg naponta.

                                                                                                                                                  

Mindezek mellett Krisna-völgy a béke és a lelki fejlődés színhelye is. Lakói az életüket tették fel Sríla Prabhupáda vágyának megvalósítására. Gondolataikat és tetteiket szeretett Istenségeiknek, Sri Sri Rádha-Syámasundarának, Krisna-völgy Murtijainak ajánlják.

Farmközösségeinkben, mint Krisna-völgy is, alternatívát kínálunk egy élhetőbb, szabadabb, szebb és békésebb jövő érdekében.

Krisna-völgy egész évben látogatható! Látogasson el hozzánk, tapasztalja meg a lélek ébredésének csodáját 🙂

Szeretettel várjuk!

 

58 hozzászólás

 1. Köszönjük szépen kérdését! A Krisna-völgyi Búcsún kívül (július 16-18.) és hétfői napok kivételével (zárva vagyunk) lehet jönni hozzánk bármelyik nap kedd-vasárnapig 10-17:00-ig oltási igazolvány nélkül is. Krisna-völgy facebook oldalán lehet legjobban nyomon követni aktuális programajánlatainkat.

 2. Érdeklődnék hogy oltás nélkül is mehetünk látogatni

 3. Kedves Edit! Köszönjük érdeklődésedet! Az Ökovölgy alapítvány facebook oldalán meghirdetett tanfolyamok közt szokott ilyen foglalkozás indulni. Az Ökovölgy alapítvány e-mail-címén lenne érdemes érdeklődnöd: az [email protected] e-mail-címen.

 4. szeretném megkérdezni, hogy mikor van lehetőség a szövés és az ehhez kapcsolódó tevékenységek kipróbálásához és be kell e jelentkezni
  köszönettel Edit

 5. Idén a 25. Krisna-völgyi Búcsú július 17.-19. között lesz, várjuk szeretettel.

 6. Szeretnėm megtudni hogy mikor van a búcsú a Krisna
  Võlgyben.


 7. Kíváncsi vagyok,hogy hol van ez a Krisna-völgy.Tatabányáról hogy tudok oda eljutni,mivel szeretnék én is Krisna hívő lenni!Csatlakozni kívánok a közösségükhöz.Kérem írják meg,hogy mik a feltételek.Tehát mit nem tehetek,vagyis mit szabad és mit nem.Sajnos én dohányzom szerintem ez tilos maguknál!Akkor leszokom róla,ha tiltott.Tehát írják meg mit kell tenni egész nap és mit nem lehet csinálni.Akkor kérem írják meg a teljes napi,heti,havi és éves feltételeket!Kérem,ha lehetséges akkor részletesen írjanak le mindent postai úton!Címem:Kosztyu Sándor,2800.Tatabánya,Komáromi utca 37.4.emelet/10.ajtó,.Tisztelettel és köszönettel:Kosztyu Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük