A Krisna-tudat az öt világvallás egyikének, a hinduizmusnak egy képviselője, amely világszerte többszáz-millió követőt számlál.

Gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, azonban a nyugati világban csak 1965 után vált ismertté, Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Szvámi Prabhupád erőfeszítései nyomán.

Sríla Prabhupád az Egyesült Államokban kezdte el a Krisna-tudat angol nyelvű terjesztését. Élete utolsó éveiben tizennégyszer utazta körbe a világot, előadásokat tartott, 60 kötetnyi angol nyelvű könyvet írt és száznál is több templomot alapított meg.

A Krisna-tudat tanításait az ősi védikus irodalom foglalja össze. Krisnát, mint az Istenség Legfelsőbb Személyiségét imádjuk, s célunk az Isten iránti odaadás, szeretet kifejlesztése. Az önmegvalósítás tökéletes útjaként a Haré Krisna Haré Krisna Krisna Krisna Haré Haré Haré Ráma Haré Ráma Ráma Ráma Haré Haré mantra éneklését ajánljuk. Mindennapjaink a tisztaság, a kegyesség, az igazságosság és a lemondás jegyében telnek.

A filozófiánkról részletesebben a krisna.hu-n olvashatnak.

5 hozzászólás

 1. Kedves Zsuzsanna!
  A honlapunk “Képzések” menüpontjában mindent megtudhatsz a szemináriumainkról és tanfolyamainkról, valamint a csatlakozás és a beköltözés módjáról. Ott megtalálod majd Lila suka dász e-mail címét is, – Ő tartja a tanfolyamokat -, Vele meg tudsz mindent beszélni.
  Gouranga!
  Sörös Ágnes

 2. hogyan lehetek krisna-völgy lakó?

 3. Haribol Dóri!

  Sajnos én sem tudom az oldal címét, és nem tudom, melyik bhaktáé lehet. Én Gauranga prabhut ismerem, Ő készít horoszkópot, az Átma Centerben találod meg Őt. http://www.atmacenter.hu

  Gouranga!
  Sörös Ágnes

 4. Hari!
  Szeretnék védikus horoszkópot készítettni, és hallottam egy bhaktáról, akinek van egy weboldala. Esetleg meg tudná nekem adni valaki ennek az oldalnak a címét? Mert sajnos nem találom.
  Előre is köszönöm!

 5. Hello mindenkinek!
  Nekem már volt szerencsém eljutni a Krisna-völgybe.Nagyon tetszett a táj és maga a kultúra!Csodálom azokat az embereket akik ennyire tudnak hinni egy felsőbbrendőben.Máramár én is napi szinten mondogatom azt a bizonyos éneket, és bízom abban, hogy lehet annál jobb ami van…

  További szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük