Május 20-án a hölgyeké a főszerep Krisna-völgyben! A III. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap alkalmával henna művészeket és a henna iránt érdeklődőket várjuk Krisna-völgybe. Bemutatjuk, az indiai kultúra örök érvényű szépségreceptjeit, mely idén nem csupán a külső, hanem a belső harmóniát is érinti.

Sokszor visszatérő kérdés, hogy miért tartjuk fontosnak megrendezni e napot Krisna-völgyben. Erre keressük a választ a következő néhány bekezdésben.

 

Mi a henna?

Az ősi civilizált kultúrákban kevés dolgot bíztak a véletlenre. Egy különleges növény (Lawsonia) melyet megszárítva, porrá őrölve, majd pasztává keverve felvittek a bőrre. A paszta gyönyörű bordó színre festette a bőrt, de a legfontosabb mégis gyógyító, fertőtlenítő hatása volt ennek az eljárásnak. Különféle alkalmakkor különféle mintákat használtak az arab és indiai területeken. Nagyon fontos kelléke volt ennek a díszítésnek az élet különböző fordulópontjain való alkalmazása, mint például a házasságkötés. Érdekessége ennek a tradíciónak Indiában, hogy a menyasszony hennával való díszítése egyben leánybúcsú is volt a nagy nap előtt.

 

A henna művészet?

A Henna díszítés még fiatal hazánkban, és bár egyre több helyen lehet találkozni henna festő művészekkel, még igazán most kezd elterjedni a köztudatban. Egyre többen képzik magukat itthon és külföldön egyaránt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Megismerni a henna természetét! A művészek saját maguk keverik speciális, egyedi henna pasztájukat. Formák kialakítását finomítják, illetve különféle felviteli technikát sajátítanak el. Hazai és nemzetközi konferenciák állnak rendelkezésére az igazán elkötelezett hennásoknak, hogy fejlődjenek. Így igazán helyénvaló arról beszélni, hogy ez az ősi hagyomány művészetté forrja ki magát.

Mit tehet Krisna-völgy, mint Indiai Kulturális Központ a henna művészetért?

Nagyon sok eszköz áll rendelkezésünkre, melyeket kötelességünknek érzünk alkalmazni. A henna egy ősi hagyományt hordoz, hiszen jelentése és mondanivalója van. Krisna-völgy missziója, hogy az indiai gyökerű védikus, lelki kultúrát elérhetővé tegye mindenki számára. E kultúra kicsiny részét képezi a mindennapi viselet, különféle testen viselt szimbólumok, melyeknek rendkívüli jelentésük van. Mi lehetne ideálisabb környezet, hogy teret adjunk a henna művészet fejlődésének? Mi biztosítjuk a helyszínt, felvesszük a kapcsolatokat henna művészekkel, fogadjuk azokat az adományozókat, akik szívesen járulnak hozzá nyereménnyel a versenyhez. Szeretnénk bemutatni minden fórumon, hogy milyen különleges, gyönyörű és valóban egészséges a természetesség, és a természetes testfestés.

Sok szeretettel várunk mindenkit május 20-án, a III. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Napon!

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!