Sokak számára, akik nem jártasak az állattartásban, kérdés lehet, hogy vajon, télen, mikor az élet úgy tűnik, hogy megáll, vagy legalábbis lelassul, vajon mivel is foglalkozhatnak az állatok és gondozóik. Erre a kérdésre kaptunk választ Krisna-völgy egyik állatgondozójától Antardi Prabhutól:

Télen, sok más területhez hasonlóan a tehenészet is visszafogottabban működik. Sokan tehenészeink közül máshol végeznek szolgálatot, illetve a nappalok rövidsége és az időjárás is korlátok közé szorítja tevékenységeinket. Addig, amíg a nappalok elérték a 10-15 celsiust tudtunk a legelők karbantartásával foglalkozni, tisztító kaszálás, talajszellőztetés és más feladatok formájában. Amióta viszont beálltak a mínuszok erre már nem igen van lehetőség.

Vannak olyan feladatok, melyeket mindennap szükséges elvégezni, Ilyenek például a kihajtóutak fejlesztése, karbantartása, elhanyagoltabb, vagy nem régen vásárolt földterületek letisztítása, rendbe tétele.

Arra a kérdésre, hogy az állatok mennyire járnak ki ilyenkor, azt lehet válaszolni, hogy ezzel kapcsolatban nagyon rugalmasnak kell lennünk. Az, hogy mennyi időt töltenek a legelőn szinte napról napra változhat. Mindenesetre azt elmondhatjuk, hogy ebben az évben kezdtük el először a „téli legeltetés” projektünket, ami egészen jól működik.

 

Az állataink nagyon elégedettek azzal, hogy kiszaladhattak egy kicsit (egy kis egészségügyi sétára), másrészt ez egy komolyabb megtakarítást is jelent a szénára vonatkozóan, ami szintén nem egy elhanyagolható tényező.

Mai felvétel, még mindig van mit legelészni az ökröknek, azokon a teruleteken, ahol nyár óta nem volt kaszálva.

Posted by Nagy-Gergely Beáta Kunja on Tuesday, January 10, 2017

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!