Szombaton ünnepeltük az Úr Krisna egyik korábbi megjelenését, amikor Varáha formáját magára öltve megvédelmezte a Földanyát és elpusztította Hiranyáksa démont. Lemondásainak eredményeként Hiranyáksa (magyar hangja Dharmarání) azt az áldást kapta Brahmától (Kavirádzsa játssza ezt a szerepet), hogy az univerzum lakói közül senki sem lesz képes legyőzni őt. Emiatt nagy büszkén kihívott mindenkit, még a vizek idős félistenét, Varunát (azaz Rádhá-lílát) is. Azt a javaslatot kapta, hogy küzdjön meg inkább a Legfelsőbb Úrral, ha méltó ellenfélre vágyik.


Ekkor Hiranyáksa éppen összetalálkozott a szent Nárada Munival (Tulaszi játszotta e szerepet), aki megmutatta neki, hogy merre találja az Úr Varáhát (Bradzsa-móhana bújt a vadkan jelmezbe). A démon hamarosan rátalált végső ellenfelére, s hatalmas küzdelem alakult ki közöttük.

Eközben Tulaszí a védikus szentírások gyöngyszeméből, a Srímad-Bhágavatamból olvasta fel a csata leírását. Szemünk előtt elevenedett meg a gigászi küzdelem, amiben egyszer Hiranyáksa, egyszer az Úr Varáha ejti ki kezéből a buzogányát, aztán a felé száguldó háromágú szigonyt az Úr könnyedén darabokra vágja a korong-fegyverével, a csakrájával…

Forrás és folytatás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!