Néhány nappal ezelőtt tartottuk a Félévzáró ünnepségünket, valamint a magántanulóinknak a féléves vizsgáztatását is. A délelőtt folyamán a budapesti magántanulóink számot adtak a félév során tanultakból, s mindenki szép eredményeket ért el. Ebéd után következett a félévzáró ünnepség, amire a szülők, a gyerekek és a tanárok is komolyan készültek. Rövid kis köszöntő után a gyerekek közös zenei produkciójukkal (bhadzsan) kápráztattak el bennünket. Ezt követte a táncórán tanult indiai tánc bemutatása, amit Ramani és Damayanti adtak elő. Ezután a lányokat kiegészítette Danavír és Szudháma, s egy zeneóra következett, amin egy újabb bhadzsant hallgathattunk. Mindegyik előadás hatalmas tapsvihart aratott.

Az angol tanításunk gyümölcseként a gyerekek az Úr Krisna transzcendentális tulajdonságait angolul bemutató több versszakos dalt is elénekeltek.

Ezek után a dráma-óra keretén belül egy izgalmas helyzetbe csöppentünk bele. Váratlanul részesei lettünk a Rámáyana című eposz filmre vitele kapcsán a szereplők kiválasztásának. A gyerekek egy zsűrit alkottak, hogy kiválasszák a tanárok és a szülők közül, hogy ki tudja bizonyos érzelmeket a legjobban kifejezni arcmimikával, és esetleg kézmozdulatokkal.

Egyik pillanatban szomorút, utána álmodozót, aztán vidámat, bosszúsat, s még számtalan egyéb érzést kellett bemutatnia mindenkinek, miközben a gyerekekből álló zsűri kiválasztotta a legjobb arcokat. Különleges módon mindenki egyedülálló volt valamiből, így mindenkinek jutott egy művészi oklevél arról, hogy a Rámájana-film szereplőválogatásán miből jeleskedett…

Forrás és folytatás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!