Szerzetesek izzadnak a földeken Krisna-völgy fóliasátrainál

A fenti címmel jelent meg a Krisna-völgyi kertészek mindennapjairól szóló cikk a Sonline.hu azaz a Somogyi Hírlap internetes portálján. Idézet az írásból: “Mivel a krisnások nem esznek húst, a kieső fehérjét is pótolni kell. A tehenészetükből származó tej és sajt mellett a bab- és borsófélékre, valamint a nemesített disznóparéjra, azaz az amarántra esküsznek. Utóbbi fehérjetartalma szinte a húséval vetekszik, emellett nagyjából ezerszeres termést hoz. Szépséghibája, hogy nem lehet gépesíteni, még szüretelni is csak kézzel lehet.

Szerzetesek izzadnak a földeken Krisna-völgy fóliasátrainál

– Mostanában kezdik felfedezni, így akár bevételi forrásunk is lehet a jövőben – jegyzi meg Bálamódaka Das, aki azt is elárulja, mivel biotermékeik iránt egyre nagyobb a kereslet, tervezik, hogy a völgy egy mélyebb pontján két hektárt bevonnak majd a termelésbe. – Jobb a talaj is arrafelé, és nem kellene ennyit öntözni.

A mostani terület ugyanis rendkívül gyorsan kiszárad, így kiépített öntözőrendszer gondoskodik a vízpótlásról. A földi munkák jelentős részét azonban nem gépesítették, így az ezen időszakában bizony elkélne még néhány segítő kéz. Főként, hogy árnyék közel, s távol sehol, a napon már délelőtt harminc fokban dolgoznak a szerzetesek…”

A teljes cikk ITT olvasható.

Forrás: Sonline.hu

A Krisna-völgyi Búcsú idején is kaphatóak lesznek a kertészet termékei!