Úgy tartják, ha valaki forró halavát eszik, elűzi, sőt, megelőzheti a megfázást. Ez a varászlatos ízű csemege rendkívül laktató, az elkészítése pedig egyszerű, és nagyon sokrétű.  A mi tippünk szerint leginkább az esti, nyugodt órákban esik jól egy tányérnyi.

Halava – indiai darapudding

Hozzávalók:

7,5 dl víz,
4 dl cukor,
5 dkg dió, magvak, vagy gyümölcsök
10 dkg vaj,
2 dl búzadara
A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk. A vajat kis lángon megolvasztjuk, beleöntjük a búzadarát és állandóan kevergetve 10-15 percig alacsony lángon pirítjuk. Belekeverjük a durvára tört dióbelet, egyéb magvakat vagy gyümölcsöket, majd további 5 percig pirítjuk. Ekkor egyik kezünkkel lassan, óvatosan beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen keverjük. 2 percig főzzük, hogy a dara az összes folyadékot beigya. 10 percig lefedve pihentetjük, majd forrón vagy langyosan kínáljuk.

Ízlés szerint kandírozott vagy friss gyümölcsökkel, magvakkal, kakaóval, főszerekkel és lekvárokkal is ízesíthetjük.

Jó étvágyat!

6 hozzászólás

 1. Kérjük, hogy ezzel a kérdésével kapcsolatban keresse a cikk szerzőjét a következő email címen: [email protected]

  Üdv: Krisna-völgy

 2. Imádom az indiai ételeket,magam készítem ha csak tehetem, de édességből ez az első! Nagyon finom,csak a cukor soknak tűnik: nem 4 dkg kéne inkább a 4 dl helyett?

 3. Nagyszerű az íze!

 4. Hare!

  Nagyon fincsi:)
  Már többször elkészült,hála a segitségért az egyik bakhta ismerősnek:)
  Gouranga!

  Üdv.:Bibi

 5. Haribol !

  Nagyon finom ,már többször is ettünk belőle. Recept megvan, de még nem csináltam.Több mindent készítettem már.
  Üdv: Margó.

 6. Gouranga!
  Nagyszerű,úgy ahogy van. Úgy 13-15-éve ettem ezt a finomságot amikor a GÖDÖLLÖI művházban volt KRISNA est és nagyon finom volt. (…most pedig még a receptjét is láthatom ,szenzációs)udv.joco /békesség/

Comments are closed.