Úgy tartják, ha valaki forró halavát eszik, elűzi, sőt, megelőzheti a megfázást. Ez a varászlatos ízű csemege rendkívül laktató, az elkészítése pedig egyszerű, és nagyon sokrétű. A mi tippünk szerint leginkább az esti, nyugodt órákban esik jól egy tányérnyi.
Halava – indiai darapudding
Hozzávalók:
7,5 dl víz,
4 dl cukor,
5 dkg dió, magvak, vagy gyümölcsök
10 dkg vaj,
2 dl búzadara
A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk. A vajat kis lángon megolvasztjuk, beleöntjük a búzadarát és állandóan kevergetve 10-15 percig alacsony lángon pirítjuk. Belekeverjük a durvára tört dióbelet, egyéb magvakat vagy gyümölcsöket, majd további 5 percig pirítjuk. Ekkor egyik kezünkkel lassan, óvatosan beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen keverjük. 2 percig főzzük, hogy a dara az összes folyadékot beigya. 10 percig lefedve pihentetjük, majd forrón vagy langyosan kínáljuk.
Ízlés szerint kandírozott vagy friss gyümölcsökkel, magvakkal, kakaóval, főszerekkel és lekvárokkal is ízesíthetjük.
Jó étvágyat!
Kérjük, hogy ezzel a kérdésével kapcsolatban keresse a cikk szerzőjét a következő email címen: [email protected]
Üdv: Krisna-völgy
Imádom az indiai ételeket,magam készítem ha csak tehetem, de édességből ez az első! Nagyon finom,csak a cukor soknak tűnik: nem 4 dkg kéne inkább a 4 dl helyett?
Nagyszerű az íze!
Hare!
Nagyon fincsi:)
Már többször elkészült,hála a segitségért az egyik bakhta ismerősnek:)
Gouranga!
Üdv.:Bibi
Haribol !
Nagyon finom ,már többször is ettünk belőle. Recept megvan, de még nem csináltam.Több mindent készítettem már.
Üdv: Margó.
Gouranga!
Nagyszerű,úgy ahogy van. Úgy 13-15-éve ettem ezt a finomságot amikor a GÖDÖLLÖI művházban volt KRISNA est és nagyon finom volt. (…most pedig még a receptjét is láthatom ,szenzációs)udv.joco /békesség/