Az időjárás változásának újabb mélyre szántó jeleiként megmutatkozó ismétlődő aszályokat a botanikus kert növényzete viszonylag jól átvészelte, viszont a klímaváltozás jegyében át kellett gondolni az erdősítések ütemét és jellegét, új terveket kellett hát készítenünk.
A falu három különböző részén, az utak mentén, mintegy 75 darab széles levelű hársfát, galagonyát és különféle bokrokat ültettünk. Botanikusunk, Pártha dász tartott egy rövid beszédet, majd kérte mindenkinek az áldását, hogy a facsemeték és a környezetfejlesztési tervek szépen fejlődjenek.

Néhány nap alatt az összes fát elültettük. Törzsükhöz szalagot erősítettek, amelyet aztán karókhoz rögzítettek, hogy így megvédjék őket az erős széltől. A faültetés drága, és ugyanakkor hosszú távú befektetés, amely nehéz kétkezi munkát igényel.

Krisna-völgy megalapításának tizenöt éves időszaka alatt számtalan ehhez hasonló fásítás történt, azonban az idei nagyon meleg és száraz időjárás, a globális felmelegedés fenyegető előjelei arra ösztönöztek bennünket, hogy minél gyorsabban cselekedjünk, védjük meg a növényzetet árnyékos helyek biztosításával és a nedvességtartalom növelésével.

Reméljük, hogy ily módon egy gyönyörű és hosszú ideig fenntartható környezetet hagyunk hátra a következő generációk számára.