Több, mint 120 kisiskolás és ovis érkezett Krisna-völgybe, hogy részt vegyenek a mostanra már híressé vált Édességfesztiválunkon. A gyerekek nemcsak a környékbeli iskolákból (Somogyvár, Öreglak, Somogyjád, Osztopán), hanem még Pécs környékéről is (Magyarmecske, Darány) érkeztek hozzánk. Ezen iskolákkal már több éve jó partneri kapcsolatokat ápolunk, és rendszeresen szoktunk közös rendezvényeket szervezni. Ez alkalommal most ők jöttek el hozzánk.

Először a Tehénvédelmi Központunkba látogattunk el. Megmutattuk a gyerekeknek a magyar szürke, magyar tarka, alpesi borzderes és zebu teheneinket, akiket aztán répaszeletekkel és csapátival (india lepénykenyér) alaposan meg is etethettek. Megnézték az ökörerővel működtetett gépeinket is, amiket szintén nagy érdeklődéssel fogadtak.

Ezután a templomban folytatódott a program, ahol a gyerekek először egy mantra-versenyben vehettek részt. Teli torkukból énekelték (néhányan már inkább harsogták) a Hare Krisna mantrát olyan lelkesedéssel, amit még a Krisna-völgyiek is megcsodáltak. Úgy tűnt, hogy a szent név édes ízébe mindannyian alaposan belekóstoltak.

Videó részlet a mantra-versenyből (2,5 Mb)

A következő műsorszám a gyerekek bevonásával előadott színdarab volt. Az Úr Krisna egyik édes kedvtelésének, a Góvardhana-hegy felemelésének történetét nagy beleéléssel adták elő újdonsült ifjú színészeink.

A program legutolsó édes része a sütik kiosztása volt. Sorokba ültettük a vendégeinket, és a Krisna-völgyi gyerekek gyakorlott mozdulatokkal elkezdték felszolgálni a finomságokat. Mondanom sem kell, hogy senki sem maradt éhesen :-)

A fesztivál legédesebb pillanatát azonban az jelentette, amikor megpillanthatták az oltáron álló Isteni Párt, Srí-Srí Rádhé-Syámát.

Minden gyermek és tanár nagyon örült, hogy itt lehetett. Mi pedig boldogok voltunk, hogy ezzel a fesztivállal megédesíthettük mindannyiuk életét.

 

Forrás és még több kép: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!