A rakott krumpliról szinte mindenkinek az otthoni ízek jutnak eszébe, ezt a finomságot mindenki szereti. Ez az egész világon elterjedt étel rengeteg változatban kényeztetheti az ízlelőbimbókat, minden táj más változatot és ízt kínál, íme az indiai változata!
Alu Gauranga – Rakott burgonya
Hozzávalók:
* 500 g házisajt
* 10 közepes nagyságú burgonya
* 1/2 kávéskanál hing
* 3 kávéskanál só
* 1 kávéskanál őrölt feketebors
* 3 evőkanál finomra metélt friss korianderlevél, kakukkfű vagy petrezselyem
* 3 evőkanál őrölt koriander
* 7 dl tejföl
* 1 kávéskanál kurkuma
* 50 g vaj
* 2 evőkanál tejpor
A házisajtot folyóvíz alatt alaposan leöblítjük, majd lepréseljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és igen vékony szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk. Egy nagy jénai vagy agyag tál aljába helyezzük a burgonyakarikák egyharmadát, megszórjuk hinggel, sóval, borssal, friss korianderlevéllel, őrölt korianderrel, majt az összemorzsolt házisajt egyharmadát elosztjuk a tetején.
Rákenjük a kurkumával elkevert tejföl egyharmadát, és a vaj egyharmadát apró darabkákra vágva a tetejére szórjuk. Ezt az egész műveletet még kétszer megismételjük. Tetejére szitáljuk a tejport.
Ráhelyezzük az edény tetejét, és 200 C-on kb. 40 percig sütjük. Végül 10 percig fedő nélkül pirítjuk a tetejét.
Elkészítési idő: 1 óra.
Jó étvágyat kívánunk!