Az idei rajzpályázatunkkal egy időutazásra invitálunk most minden általános iskolást a Válságból a valóságba. Képzeld el, hogy a mai napra teljesen elfogyott a Föld kőolaj- és a földgázkészlete!!! A benzinkutakból az utolsó csepp üzemanyagot is mind elhasználták, s emiatt mindenhol megálltak a közlekedési eszközök. A földgáz-szolgáltatás megszűnése miatt a városokban nincs fűtés.Mivel az erőművek csak szűkösen tudják fedezni az ipari és a lakossági áramigényeket, ezért az áramszolgáltatás erősen akadozik. Emiatt a szivattyúk is csak néha tudják az éltető vizet eljuttatni a vezetékeken át a lakásokba.

A boltokban néha napokig nem lehet élelmiszerhez jutni, s a horribilis árak miatt a pénz alig ér valamit. Az emberek a városokban egyre nehezebben tudják a létüket fenntartani, s tömegesen igyekeznek kerékpárokkal, vagy akár még gyalogosan is a falvakba, illetve a tanyákra. Apuval, anyuval és testvéreddel együtt elhatároztátok, hogy nagyszüleid két éve üresen álló, 20 kilométerre lévő vidéki házába menekültök.

  • Rajzold le, vagy írd le, hogy ebben a válságos helyzetben mik azok a dolgok, amiket a hátizsákodba tennél? A későbbi szükségleteid szerint próbáld meg külön csoportosítani ezeket!

Megérkezve nagyszüleid egykori házába azt látjátok, hogy az épület lakható, a kerekes kút kis javításokkal újra üzemképessé tehető, s a kerti szerszámok sem tűntek el a melléképületből. A kertben kicsit elhanyagoltnak tűnnek a gyümölcsfák. A nagypapa mindig újravethető magokat használt, s kis kutatás után rábukkantok azokra, amiket még két éve félretett. Nagymama egykori szokását követve hálát adtok Istennek e szerencsés elrendezésekért.

  • Rajzold le, hogy a földet művelve hogyan termelnéd meg az ennivalótokat? Kire bíznád a gyümölcsöst, a zöldségkertet, a búzatermesztést, a tűzifa felvágását és behordását, a  vízhúzást, a mosást és a főzést?

Ezek alapján vagy 2 db A/4-es méretű rajzot, vagy pedig 1 db rajzot és 1 db egyoldalas leírást várunk. Egy rajzot, vagy leírást a hátizsákod tartalmáról, illetve egy rajzot a mindennapi teendőkre vonatkozzon.

Az alábbi négy életkori kategóriában lehet indulni:

  1. kategória: 6-8 éves kor közötti
  2. kategória: 8-10 éves kor közötti
  3. kategória 10-12 éves kor közötti
  4. kategória 12-14 éves kor közötti

Az egyes korcsoportokon belül az első három legsikeresebb mű alkotóját értékes jutalmakkal díjazzuk, melyeket a Krisna-völgyi Búcsú alkalmával 2012. július 21-n szombaton lehet majd személyesen átvenni a Nagyszínpadon. (A nyereményeket nem tudjuk utólagosan postázni)

A pályamunkák postára adási határideje: 2012. május 10.

A pályamunkákat papíron (A/4-es méretben ) kérjük beküldeni.

Kizárólag borítékban beérkezett pályamunkákat fogadunk el.

  • Postacímünk:

Srí Prahláda Általános Iskola

8699 Somogyvámos, Fő u. 38.

A beküldött pályamunkákhoz csatolni kell a szerző nevét, értesítési címét és életkorát.

A leadási határidőig beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja majd el.

Eredményhirdetés:  2012. június 10-én a honlapon.

Ezzel együtt a nyertes műveket a Krisna-völgyi Búcsú ideje alatt az iskolánk tornatermében, valamint a honlapunkon be is mutatjuk majd…

Forrás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!