Programnaptár

Kedves Vendégünk!

A programnaptár segítségével könnyebben tervezhetővé szeretnénk tenni az Ön kirándulását. (Amennyiben egyénileg érkeznek, és nem csoporttal, a programokra nem kell előre bejelentkezni!)

Kérjük, hogy időnként térjen vissza oldalunkra, hiszen kínálatunkat újabb programokkal, eseményekkel, érdekességekkel bővítjük… Köszönjük, és természetesen az említett programokon túl egész évben szeretettel várjuk Krisna-völgybe a Családjával együtt 🙂

 

Krisna-völgyi programnaptár 2019

A Ritmus Ünnepe – Krisna-völgyi Táncforgatag – 2019. május 25. 10:00-17:00

Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap – 2019. június 9. 10:00-17:00

Krisna – völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át! – 2019. július 19-21. 9:00-20:00

Vega Gasztro Nap – 2019. augusztus 10. 10:00-17:00

Virág Ünnep- 2019. október 26. 10:00-17:00 – INGYENES RENDEZVÉNY!

 

 

Részletesebben:

A Ritmus Ünnepe – Krisna-völgyi Táncforgatag

2019. május 25. 10:00-17:00 óra között

Belépőjegy árak: 
Felnőtt: 1640 Ft, Gyermek, Nyugdíjas: 1140 Ft

India kultúrájának egyik leglátványosabb része a tánc. Különféle tájegységek egyedi tánclépései, színes ruhái elvarázsolják a közönséget és boldogsággal, örömmel tölti el azokat, akik táncolják.

Itt a lehetőség, hogy kipróbálja Ön is! Táncoljon velünk professzionális oktatók segítségével!

A tánc minden egyes kultúrában, vallásban, a mindennapi életben egy központi boldogságforrás.

Elválaszthatatlan az emberiségtől és magától Istentől is. A védikus szentírások említést tesznek arról, hogy a lelki világban, Isten hajlékán:

Minden lépés tánc, Minden hang ének, és Minden nap fesztivál!”

A tánc egyszerű, felemelő, örömet adó, közösséget alakító, egészséget javító elfoglaltság. Különféle kultúrákban számos táncfajta létezik, melyek rendszerint tájegységenként különféle változatokban jelennek meg. Nincs ez másként Indiában sem.

Gyere el, és táncold végig egész Indiát!

A tradicionális táncoktól kezdve a botos táncon át a jógatáncig találkozhatsz megannyi ínyencséggel. Megjelennek a dobok, egzotikus ritmusok, bokacsengettyűk, melyek emelik a nap fényét. Végül lámpásgyújtás mellett közösen eljárjuk a Béketáncot is.

Várunk minden táncolni vágyót, de természetesen nézőként is részt vehetnek a rendezvényen.

Részletek hamarosan a honlapon, illetve a facebook oldalon megtalálható.

 

 

Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépségnap

2019. június 9. 10-17 óra között

Belépőjegy árak: 
Felnőtt: 1640 Ft, Gyermek, Nyugdíjas: 1140 Ft

Az elmúlt évek sikerére való tekintettel ismét megrendezésre kerül az indiai kultúra gyökereit is bemutató különleges rendezvényünk.

Mi is a henna? Biztonságos-e? Mi a célja a testfestésnek? Természetes hajfestésként is alkalmazható? Önöknek milyen kérdése lenne még a témában? Szakértőinkkel beszélgetünk, miközben a látogatók csodálatos hennaművekkel szépülhetnek a rendezvény időtartama alatt.

Henna művészeink az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk. Részükre ezen a napon kerül megrendezésre a helyszíni henna verseny, melyen szakértő zsűrik pontozzák az alkotásokat, és támogatók által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodnak a nyertesek.

Körbejárjuk a hennázás, és az ősi indiai szépségápolás, divat témakörét is. Kipróbálhatják a száriba öltözést, gopi-pöttgy és kajal festést, kreatív hajfonást, felpróbálhatják a különleges indiai ékszereket is. Vásársoron kézműves ékszerek, kencék, ruhaneműk között válogathatnak. 

Mit takar az igazi szépség? Ez nem csupán külsődleges tényező. Szakembereket kérdezünk erről az ajurvéda (védikus gyógyászat) témakörében, az egészséges, szépítő étkezéssel kapcsolatban. Az érdekes beszélgetések mellett táncos és zenei bemutatókkal szórakozhatnak kedves vendégeink.

Várjuk sok szeretettel a IV. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Napon!

Bővebb információk: 20/230-0904

 

✿✿✿

Krisna-völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át!

Meghosszabbított nyitvatartás!
2019. július 19-20-21. 9:00-20:00 óra között

Elővételes jegyárak: felnőtt: 1350 ft, gyermek, nyugdíjas: 950 ft
Helyszíni jegyárak: felnőtt: 1640 ft, gyermek, nyugdíjas: 1140 ft

Szeretettel várjuk vendégeinket a júliusban megrendezett népszerű Családi Élményfesztiválunkra, a Krisna-völgyi Búcsúra!

Programjaink:

-az egész napos fesztiválszínpadunknál zenés-táncos kulturális programok, mint a pantomim vagy a jógabemutató

-a valóság show-ban kipróbálható “Krisnás” hagyományok

-az éttermi sátrak, laktató menük, különleges édes és sós csemegék

-a kézművesek utca,

-a szentélylátogatással egybekötött templomi körséta,

-az öko falu részlet,

-az indiai védikus esküvő és tűzceremónia,

-a szépségsziget, gyönyörű indiai kelmék, ékszerek

-a bölcsesség sziget, megkapó témájú előadások, beszélgetések

-és még sok új családi és gyermek program

A Búcsú főbb programhelyszínei:

Parkolónktól rendszeresen indul kisvasút, mely áthalad Krisna-völgy területén és a Búcsú helyszínén. 

A fesztiválsátorban napközben előadások,  koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része a hozzánk látogatóknak.

A nagy sikerű Krisna-völgyi “Valóságshow” idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így aki belép, megtudhatja, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot (agyagjel) a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánljuk az ételt Krisnának a házi oltáron. 

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes “Szabadtéri Étterem” várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehet. Mindenképp nézze meg, hiszen itt várja a Farm életének középpontja: az oltáron álló Krisna. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetik majd, a könyves sátorban pedig megtalálhatja a védikus irodalom kiemelkedő alkotásait, bölcsességét.

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket! Akár vásárolhat is frissen szedett terményeket…

Általános Iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthat, ha kíváncsi, hogy hogyan telik egy helyi kisdiák napja az iskolában! Mindeközben a kicsik az iskola melletti területen élvezhetik a gyermekprogramokat.

A vásársoron találhat majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, kézműveseket…

A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei. Krisna-völgy ezen része igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót! Itt megkóstolhatja a frissen préselt búzafűlevet! Többeknek ez a kedvenc helye, hiszen itt külön élményt jelent megsimogatni a kis bocikat, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

A “Kérdezz-Felelek” sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a Szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről és természetesen választ is szeretne kapni mindezekre.

Ha elfáradt, vagy ha érdekli az egészséges életmód, valamint az Öko-völgy illetve más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal várja az Öko–Porta. Itt megismerheti az ökológiai gazdálkodás alapjait és a vegyszermentes, környezetbarát életvitel lehetőségeit is.

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapját a bucsu.krisnavolgy.hu -t érem el.

JEGYEK ELŐVÉTELBEN:

Kedvezményes áron!  Felnőtt: 1 350,- Ft, diák: 950 Ft, nyugdíjas: 950 Ft

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapján a kedvezményes jegyelővételt találom.

Helyszíni belépőjegy árak:

Felnőttek részére: 1.640 Ft, diákok-, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft. Parkolás:személygépkocsik, motorok részére 600 Ft/nap, buszoknak 1.200 Ft /nap.

A Krisna-völgyi Búcsú az országban egyedülállóan füst és alkoholmentes program, így minden korosztálynak, karon ülőtől a nyugdíjasokig egyaránt élményt jelenthet!

Szeretettel várjuk Önt és Családját is! 

✿✿✿

Vega Gasztro Nap

2019. augusztus 10-én 10-17 óra között

Jegyárak:
Felnőtt: 1640 ft, Gyermek, Nyugdíjas: 1140 ft

Ezen a napon minden kedves vendégünk kóstolót kap számos helyben készített indiai és magyaros ételből. Nézze meg, hogyan készülnek a finomabbnál finombabb fogások!

A nagy sikerre való tekintettel idén sem maradhat el a bográcsfőző verseny, melyre bárki nevezhet, legyen az lelkes család, baráti társaság, csoportok, vagy akár munkatársak is!

Természetesen ismét lehetőségük lesz önálló felfedezést tenni kertészetünkben, jobban megismerkedni az indiai és más nemzetiségek konyhájával, az ételek egészségre való hatásával, elkészítésével, különféle fűszerekkel és még sok más érdekességgel.

Ön és kedves családja is legyen részese ezen igazán különleges nyári programunknak és kóstolja meg a templomépületben található Govinda Étteremben kertünk büszkeségeit, a vegyszermentesen helyileg termesztett karellát és okrát is!

 

 

Virág Ünnep – INGYENES RENDEZVÉNY

2019. október 26. 10:00-17:00 óra között

Egy mondás szerint, a virágok mind-mind Isten mosolyát képviselik. Ünnepeljük együtt a természet adta csodák szépségét, és mélyedjen el velünk a virágok világának egy távol keleti jelentésében. Hogy mi is ez a mély, ősi tartalom? Október 26-án erre a kérdésre is választ kaphat!

Vendégeink e napon ellátogathatnak a virágkertbe. Számos kézműves foglalkozás mellett kipróbálhatják a virágfüzér, virágékszer készítését is. A szentélyben ezen a napon akár a saját maguk által hozott virágokat is felajánlhatják az oltáron egy ősi mantra segítségével, melyet bárki könnyedén megtanulhat. Ez az áldásos nap mindenki szívébe derűt hoz, emlékeztetve minket arra, kinek köszönhetjük e szépséget.

Ezen a napon érdemes hosszabb időt szánni Krisna-völgyi látogatásra, hogy egy kis segítséggel Ön is kibontakoztathassa kreativitását, elkészíthesse saját, egyedi ékszerét, virágfüzérét!

 

✿✿✿

 

További programjaink:

 • Krisna-völgyi Élményhétvége – Lehetőség nyílik megtapasztalni, milyen kincsekkel rendelkezik az ősi védikus, lelki kultúra és önmagunkhoz is sokkal közelebb juthatunk! További infromációk tanfolyamainkról és élményhétvégékről: http://tanfolyamok.krisnavolgy.hu/

 • Ön milyen programokra  jönne el hozzánk legszívesebben a Családjával?

Kérjük, hogy írja meg nekünk ötleteit, elképzeléseit az [email protected] email címre, hogy ezáltal is bővíthessük a program kínálatunkat 🙂

(képeink illusztrációk, programváltoztatás jogát fenntartjuk!)

16 hozzászólás

 1. november 10.-én lesz, éttermünk is nyitva tart aznap.

 2. Üdvözlöm!

  Novemberben már csak egy rendezvényünk lesz, ami igazából egyházi ünnepünk, de természetesen részt lehet venni ezen is.

  Éttermünk ezen a napon nyitva lesz!

  November 10. Édesség hegy ünnepe.

 3. Üdvözlöm Önöket !

  November közepén szeretnék családommal látogatást tenni Önökhöz.Szeretnék érdeklődni,hogy van e lehetőség. Érdeklődnék ,hogy éttermük kínálatára szintén van e lehetőség.A látogatásunk egyik célja ,meg ízlelni az Önök ételeit.Megismerni az indiai kultúrát.Esetleg milyen programok lesznek még november közepe után. ?

 4. Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy itt a Krisna-völgyben mikor lesz megtartva az Édességhegy Ünnepe?

 5. Kedves Minaksi!

  augusztus 26.-án lesz a fesztivál.

 6. Hare Krisna, kedves Bhakták!

  Nem találom a Radhastami fesztivál dátumát. Kérlek, írjátok meg.

  Köszönettel:
  Szolgátok: Mínáksí d.d.

 7. Kedves Ilona!

  A ruhát (szári) Krisna-völgy ajándékboltjában illetve Budapesti központunkban is lehet venni: http://lelekpalotaja.hu/

  Üdvözlettel,
  Krisna-völgy lakói

 8. Kedves Krisna völgyben élők.
  Az idei búcsúba én és a segítő kutyám is elmentünk köszönöm a szíves látást nagyon jól éreztük magunkat csodálatos hely ahol élnek. Ha megtehetném gyakrabban látogatnánk meg önöket mivel sok kérdésem lenne még. Nagyon szerettem volna egy olyan ruhát venni amilyet a hölgyek Önöknél hordanak sajnos a búcsúban nem volt ha segítenének abban hogy hol lehetne szert tenni egy ruhára megköszönném. Őszinte hívük egy nyugdíjas pedagógusnő és segítő kutyusa. Üdvözlettel.

 9. Üdv.!

  Kérek hírleveleket.

  Üdv. Indivarának (is).

  Góranga!

  Dr. Majoros Attila [email protected]

 10. Szép jó napot kívánok!
  Lehet, hogy a honlapon van csak nem láttam. Pestről nem szerveznek buszos utat? Esetleg távolsági busz megy arra? Ugy lemen ék már egyszer. Köszi Üdv dkk

 11. Author

  Kedves Judit!

  Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban érdeklődjön közvetlenül a tábor szervezőjénél az alábbi elérhetőségeken:

  Lila-suka Dasa (Kissimon László)
  +36-30-530-6369
  [email protected]

  Üdv: a Krisna-völgyiek 🙂

 12. Tisztelt Szervezök !!
  Hogyan lehetne többet megtudni az önismereti tábórrol?
  Engem nagyon érdekelne 🙂
  További szép napot:)

 13. Author

  Kedves Erzsébet!

  Köszönjük szépen az észrevételét!

  Most már szerencsére olvasható a legújabb programnaptárunk is:
  https://krisnavolgy.hu/programnaptar/

  Üdvözlettel: a Krisna-völgyiek 🙂

 14. Üdvözlöm Önöket!
  Ellátogattam a honlapjukra mert az idén szeretném meglátogatni Önöket. Sajnos a 2014 évi programnaptárjukat még ma (2014.02.07.-én) nem tudtam elolvasni,mert nincs fenn a fonlapjukon. tisztelettel kérem,hogy értesítsenek amikor felteszik,mert a nyaram ennek a programnak az indításával kell hogy kezdődjön.
  Köszönettel és mély tisztelettel
  Erzsébet

 15. Üdv!

  A program közt van már, az ökogazdálkodással kapcsolatos,de “szerkesztés alatt” van még….
  Nagyon érdekelne, hogy csinálják ezt a mindennapokban, milyen növényeket termesztenek, hogyan….milyen állatokat tenyésztenek, hogyan…stb…
  A hétvégén az Agostyánban voltan az “öko”faluban…ahol nincs ott lakó ember és nem gazdálkodnak?!
  Ott hallottam a Krisna-völgyről, mint a legnagyobb biogazdálkodókról… mint egy igazi megvalósított és működő egészről!
  Még érdekelne a honlapon is látott indiai gasztronómia is!
  Egészen biztos, hogy valamikor érkezek!:D
  Köszönöm!
  Szép napot!
  Punger Károly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük