A Kolostorok Titka Hétvége – egy hétvégére
Önismereti Tábor – egy hétre
Önkéntes Képzés- egy életre

Önkéntes Képzés

2017-es Időpontok:
Július 2-Augusztus 20.
Szeptember 10-Október 29.

 

 

Önkéntes Képzési rendszer

A Önkéntes Képzési rendszert azok számára állítottuk össze, akik szeretnének csatlakozni Krisna-völgyhöz. A Önkéntes Képzés egy kiváló lehetőség, hogy megismerkedjünk India több ezer éves filozófiájával és kultúrájával, a legfontosabb védikus szentírásokkal, és a folyamatos tanulás mellett az önmegvalósításra helyezzük a hangsúlyt.

A Önkéntes Képzést különösen azok számára javasoljuk, akik szeretnék gyakorolni a Krisna-tudatot a mindennapokban, és szívesen adnák tovább ismereteiket másoknak is. Erre kidolgoztunk egy szisztematikus, fokozatos képzési rendszert, amely lépésről lépésre segít elmélyedni e bölcsességben, az alapoktól kezdve.

1. Önkéntes Képzés7 hetes kurzus

Ez egy 7 hetes általános képzést foglal magában. Ez alatt megtanulhatod, hogy hogyan lehet egy templomon belül, aktív egyházi szolgálat mellett intenzíven gyakorolni a lelki életet. Szó lesz arról is, a testi-lelki egészség szempontjából leginkább megfelelő életmódot miként építheted be a dolgos hétköznapokba.

A képzések során hallhatsz a Krisna-tudat alapvető filozófiájáról, legfőbb írásairól, lelki gyakorlatairól, és a vaisnava etikettről. E képzés során megtanulunk ízletes és egészséges, a védikus konyha előírásai szerinti ételeket készíteni, főzni, különféle hangszereken játszani és szolgálatot végezni. Az ismeretek elsajátításának ellenőrzésére a képzést egy vizsga zárja.

Általános napirend
(Az időbeosztásban olykor eltérések lehetnek)

4:30 Mangala áratí

Reggeli lelki gyakorlatok kezdete, amely több részből áll: mantra meditáció, kírtana (közös éneklés és tánc), előadás a szentírásokból.

8:30 Reggeli

9:00 Szálláshelyünk rendezése, takarítás

10:00 Előadások, szemináriumok

13:15 Ebéd

14:00- 17:00 Szolgálat Krisna-völgy területén.

17:30 Vacsora

18:00 Esti lelki gyakorlatok

20:30 Készülődés a lepihenésre

(A vasárnap pihenőnap.)

Az utazás egyénileg történik. Kérjük, hogy a képzés első napján (vasárnap) 17 óráig érkezzetek meg!

Jelentkezés a képzésre és a jelentkezés feltételei

 1. Jelentkezési lap kitöltése, leadása
 2. Fényképes önéletrajz (1-2 oldal terjedelemben)
 3. Érvényes erkölcsi bizonyítvány
 4. Részvétel az Önismereti Táborban
 5. Általános orvosi igazolás arról, hogy nincs fertőző vagy krónikus betegséged
 6. Képzésfinanszírozás
  Mivel szándékodban áll a Krisna-tudat magyarországi missziójához csatlakozni, ezért a templom Igazgató Tanácsa támogatja a képzésedet, azaz részvételed teljesen ingyenes.
 1. Korhatár: 18-35 év
  16-18 éves kor között írásos szülői engedéllyel van lehetőség részt venni.
  35 év felett az Igazgató Tanács egyedi elbírálása alá esik a kérelmező.
 2. Nyilatkozat arról, hogy a képzés idején nincsenek eltartandó, kiskorú gyermekeid.
 3. A 2017-es évben ez a képzés csak fiúk számára elérhető.

2. Önkéntes Képzés1 éves kurzus

A második rész egy 1 éves képzés, amely a Bhagavad-gítá és a benne foglalt témakörök részletes tanulmányozásáról szól, valamint arról, miként lehet alkalmazni a Bhagavad-gítá tanításait mindennapi életünkben. Ez idő alatt kipróbálhatod a Krisna-tudat prédikálását és a könyvosztást is. A képzés végén a résztvevők vizsgát tesznek.

Információk, érdeklődés:

Lila-suka Dasa (Kissimon László)
+36-30-530-6369
[email protected]

Jelentkezés:

[contact-form-7 id=”5736″ title=”szerzetesképzés”]

 

5 hozzászólás

 1. Hare Krsna!
  Szeretnék bővebb információt kérni az 5 hetes képzés költségeiről,stb stb.
  Mi a feltétele,hogy valaki a közösség tagja legyen,és ott éljen Krsna- Völgyben?
  Köszönöm szépen.

 2. Hare Krsna!

  Egy kis “kikapcsolódásra” lenne szükségem,és egyből Krisna-völgy jutott eszembe,holott korábban még nem jártam ott,csak hallottam róla.Ott szeretnék szállást találni és étkezni is;csak azt olvastam a weblapon,hogy nincs már nyitva az indiai étterem.Lenne esetleg mód,hogy ez mégis megoldódjon(mármint a vegás étkezés).Egy hétre szeretnék lemenni,lelkigyakorlatokra járni,meg önkéntes munkát vállalnék szívesen.Bár nem vagyok Krisna hívő,de az életfilozófiám és életvitelem nagyban hasonlít.Előre is köszönöm.

 3. Szeretnék információt kérni az 5 hetes képzés költségeiről.
  Mi a feltétele, hogy valaki a közösség tagja legyen,és ott éljen Krisna völgyben?

 4. EZEN AZ OLDALON MOST JAROK ELOSZOR .DE A TEGNAP TALALKOZTAM EGYIK SZERZETESUKKEL AKI ERDELYBEN KONYVEKET ARULT.NAGYON RENDES VOLT.AZ O JOVOLTABOL IROK MOST.UDVOZLOM A KRISNA VOLGY LAKOIOT ,SZERETNEK EN IS ELLATOGATNI A BUCSUJUKRA SZERETNEM MEGTUDNI PONTOSAN MIKOR VAN ,MARADOK TISZTELETTEL ERDELYBOL

 5. Gouranga

  2009. április 10.-én 15:45 körül , kaposváron, a sétálóutcán, megszólitott az egyik szerzetesük, elnézést ha rosszul írom, egy nyugodt és békés kedves leány… fehér aranyos sapkában és sok kedves szóval, adományozni sajnos nem tudtam, de megbeszéltem vele, hogy ma , azaz most szombaton adományozok, ugy volt hogy 11:00-13:00 ig ott lesznek, de sajnos nem találtam öket sehol, és elmaradt… szedtem össze könyveket a piciknek, meg egy sajátos egyedi ajándékom lenne a leány számára, ezért kérném önöket, hogy ha kiderülne ki volt, kérem írjon a [email protected]-ra
  vagy esetleg jövö héten jöjjön el a piactér mögötti előadásukra amit ajánlott.

  köszönettel: waif

Comments are closed.