Szeretettel köszöntjük!

Kérjük, ismerkedjen meg velünk:

Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.

266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.

Kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével.

Krisna-völgy nem része az országos áramhálózatnak. Az itt élők házaiban és az irodákban szükséges áramot napelemek és szélmalmok állítják elő.

A közösség vízellátását a házak melletti kutak, valamint egy közös, 330 méter mély kút adják. A szennyvíz feldolgozása pedig egy zéró-kemikália, zéró energia nád-ágy zónarendszerrel történik. A háztartások mosási technológiái környezetbarát, „zöld” mosószereken alapulnak, mint például az ecet és a mosószóda.

A közösségnek van bio kertje is, amely zöldségeket és gyümölcsöket biztosít a templom és a háztartások számára is. Termelés mellett a raktározás és eltartás is fontos szempont. 2008-ban egy 150 m2-es pince épült, mely jelentősen hozzájárul az önfenntartáshoz a téli hónapokban. Hagyományos raktározási és konzerválási módszereket, valamint dehidratálást alkalmaznak, tartósítószerek hozzáadása nélkül.

A Tehénvédelmi Központ, a Gosala ad otthont Krisna-völgy csordájának, melyben magyar tarka, tiroli borzderes és indiai zebu is képviselteti magát. Területe folyamatos fejlesztés alatt áll. Jelenleg egy 550 m2-es akol, két ökör karám, egy szénatároló és az eszközök tárolására szolgáló helység található ott. A hagyományőrző mezőgazdasági eszközöket megtekinthetik a turisták is. Épp olyan ez, mint egy élő show.

A gyermekek oktatását Krisna-völgy tanárai végzik. Az iskolát 2009-ban akkreditálta a kormány. A Nemzeti Tanterv mellett a diákok védikus tudományokat, organikus kertészkedést, önfenntartást, ökológiai életstílust, drámát, zenét, művészeteket, kézművességet és sok mást is tanulnak. Iskolánkban a gyerekek gyógynövényeket gyűjtenek és lekvárt főznek be.  Arra képezzük őket, hogy becsüljék meg a természet kincseit, az állatokat, embereket, hiszen minden és mindenki Istenhez, Krisnához tartozik.

Évente 25-30 ezer turista látogatja Krisna-völgyet, kívánságra a templomban idegenvezető kalauzolja őket körbe. Vegetáriánus étterem, és egy indiai ajándékbolt is várja a vendégeket. A legnagyobb éves vendégváró fesztivál a Búcsú, melynek során átlagosan mintegy 7000 fő látogatja a Farmot. 3 napot tölthetnek ekkor Krisna-völgyben és környékén. Rengeteg látnivaló várja őket ez idő alatt, mint pl. a kert, az akol, az öko-falu, a templom, stb, a színpadon pedig 10 órás műsor tekinthető meg naponta.

                                                                                                                                                  

Mindezek mellett Krisna-völgy a béke és a lelki fejlődés színhelye is. Lakói az életüket tették fel Sríla Prabhupáda vágyának megvalósítására. Gondolataikat és tetteiket szeretett Istenségeiknek, Sri Sri Rádha-Syámasundarának, Krisna-völgy Murtijainak ajánlják.

Farmközösségeinkben, mint Krisna-völgy is, alternatívát kínálunk egy élhetőbb, szabadabb, szebb és békésebb jövő érdekében.

Krisna-völgy egész évben látogatható! Látogasson el hozzánk, tapasztalja meg a lélek ébredésének csodáját 🙂

Szeretettel várjuk!

 

63 hozzászólás

 1. Ezt látni kell!


 2. Kedves Béla!

  Igen, van ilyen feladatkör, a hitünk gyakorlásának része az adománygyűjtés, mellyel segítünk a rászorulóknak, és a jellemünket is fejleszti (alázatosságra tanít például :-)) Az ország egész területén folyamatosan van ilyen tevékenységünk, önkéntes adománygyűjtőink az egyház által kiállított igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre fel is mutatnak. Üdvözlettel, Krisa-völgy

 3. Üdvözletem!
  A minap jártam egy Budapest közeli kisvárosban,ahol a Krisna völgy részére kedves fiatal ,magát önkéntesnek nevező leány adományokat gyültött.
  Kérdem,hogy van e ilyen feladatkör és melyik Budapest környéki városban gyüjtenek beazonositás céljábó,tudnillik,hogy valóban a fenti célra gyüjt.
  Köszönöm a választ a fenti [email protected]

 4. A mai napon (ápr.28.) találkoztunk egy fiatalemberrel, (Kiskunfélegyháza) neve Jakab Gábor, akivel viszonylag hosszan elbeszélgettünk. A kezdeti visszafogottságunk feleségemmel együtt viszonylag gyorsan feloldódott. A beszélgetés arra az elhatározásra juttatott bennünket, hogy szeretnénk közelebbről is megismerni az Önök közösségéban folytatott életvitelt. Bár nem kívánunk tagjai lenni a közösségnek, de az Önök életfelfogása bizonyára segít a mi életünk szebbé, jobbá tételében.
  Tisztelettel: Alács Tibor

 5. Tisztelt Krisna-völgyiek!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy aki örökké keresi az útját, mert ebben a civilizációban nem találta meg sosem, állandó kereső, viszont már 35 év feletti (jócskán), az miért nem jelentkezhet Önökhöz?
  Idősebbek nincsenek?
  Tetszik a hely, a nyugalom, szívesen megpróbálnám.

  Előre is köszönöm válaszukat:
  K Anna

 6. Tavaly volt szerencsém egy csoporttal elmenni Krisnavölgybe, hihetetlen, de minden úgy néz ki, ahogyan a képeken látszik, sajnálom,hogy nem került fel ide a Terménytároló pince fényképe, az is különleges és ott is napelemes a világítás. A tehenészetben az idős, beteges állatokat a nyugdíjasklubban helyezik el, segítve nekikaz evés-ivás, a felállás és a helyváltoztatásban is. Amikor ott voltunk három lakója volt ezen otthonnak.

 7. Tavaly volt szerencsém a NOÉ állatotthon csapatával ellátogatni Krisnavölgybe, hihetetlen, de minden úgy néz ki, ahogyan a képeken látszik, sajnálom,hogy nem került fel ide a Terménytároló pince fényképe, az is különleges és ott is napelemes a világítás. A tehenészetben az idős, beteges állatokat az un „nyugdíjasklubban” helyezik el, segítve nekikaz evés-ivás, a felállás és a helyváltoztatásban is. Amikor ott voltunk három lakója volt ezen otthonnak.
  Mindenre kiterjedő felvilágosítást kaptunk úgy a biokertészet, mint a tehenészet vezetőjétől. Csodás élmény volt. Köszönöm

 8. Kedves Ildikó! Gergely itt él, nemsokára felveszi Önnel a kapcsolatot.

 9. Tisztelt SPD (úgy látom, Ön kezeli az oldalt),
  talán furcsának találja ezt a jelentkezést.
  30 éves gimnáziumi osztálytalálkozót szervezek, régi hír szerint egy volt osztálytársunk, Maár Gergely az Önök közösségében él.
  Örömmel látnánk őt is, de nem ismerem az Önök életét, csak sejtem, hogy hasonló rendezvényeken ő nem vesz részt, éppen ezért inkább csak az információt szeretném tudni, hogy megvan, él, és valóban Önökkel él nyugalomban.
  Kérem, ha lehetséges, tájékoztasson erről az elérhetőségemen, illetve adja át neki üdvözletemet – ha tehet ilyet.
  Köszönettel,
  Dobó Ildikó

 10. Üdvözletem!
  Bár nem voltam még személyesen, de minden létező információ alapján
  csodálatosnak vélem a völgyet. Kérdésem arra vonatkozik, van-e lehetőség tagnak jelentkezni, vagy ott tölteni a közösséggel huzamosabb időt? Milyen feltételek, kötelezettségek szükségesek ehhez?
  Válaszukat előre is köszönöm: Júlia

 11. Örülünk, reméljük visszatér még hozzánk…

 12. Vóltam egyszer de nagyon szép vólt,a környezet csodás és a finom ételek,,,,

 13. Author

  Kedves Ágnes!

  Kérjük, hogy ez ügyben hívja fel a gondnokot a +36 30 371 69 52 -es mobilszámon, aki részletes tájékoztatóval szolgál majd Önnek a foglalási lehetőségekről, árakról.

  Üdv: a Krisna-völgyiek

 14. Üdv.
  A honlapon nem találtam a szállással kapcsolatban árakat, de lehet, hogy csak nem jó helyen kerestem! Két kislányommal szívesen tennék egy látogatást valamelyik hétvégén! Ezt mennyiért tehetem? 🙂
  Áldással,
  Cs. Ági

 15. Nagyon jó volt ott lenni.Nyugalmat sugárzott.Más világ,sok dolgot lehetne tanulni és átvenni mindenkinek onnan.Talám más lenne mindennapi létünk is.Örülök,hogy voltam ott,jövőre is elmegyek:)

 16. Author

  Kedves Bubu!

  Krisna-völgy egész évben várja vendégeit, a templomban pedig óránként történnek a körbevezetések, amelyen kívül természetesen az idegenforgalmi részek egyéni bejárására is lehetőség nyílik. Többek között a terület mérete, és a látványosságok miatt is érdemes több órát rászánni az ott-tartózkodásra. Mindent meg lehet kérdezni a vendégvezetőinktől, akiktől ezáltal a szokásainkra is fény derülhet 🙂

  Üdv: a Krisna-völgyiek

 17. Engem az érdekelne,ha a búcsúra nem tudok menni csak július 26.-ától akkor is lehet menni?Ha az idegenvezető körbevezet lehet egy kis saját óránk egyénileg is körbesétálni?Láttam a ruhákat fel lehet próbálni a búcsúban,és megismertetik a szokásaikat.És a búcsún kívül?

 18. Author

  Örülünk, hogy jól érezték magukat és köszönjük, hogy meglátogattak bennünket!

  Legyenek, legközelebb is a Vendégeink, szeretettel várjuk Önöket 🙂

  Üdv: a Krisna-völgyiek

  ui: reméljük az iskola nyitva lesz legközelebb 🙂

 19. Kedves Krisna Völgyiek !

  Május 10-én jártunk Krisna Völgyben , először. Nagyon lenyűgöző a látvány, de sokkal csodálatosabb az a nyugalom ami ott tapasztalható.Köszönjük a tájékoztatást a kulturális
  munkatársuknak, aki nagyon kedves volt velünk és igyekezett bepillantást engedni az életükbe. Sajnos az iskola zárva volt e napon , amit még szívesen megnéztünk volna.

  Köszönjuk!Goranga!

 20. Author

  Kedves Balázs!

  Ezzel kapcsolatban kérjük érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:

  Lila-suka Dasa (Kissimon László)
  +36-30-530-6369
  [email protected]

  Üdv: a Krisna-völgyiek

 21. Hare Krisna
  Nekem az a kérdésem hogyha meguntam az eddigi életem és krisna hivo akarnék lenni és a krisnavolgyben elni lehetseges e

 22. Author

  Kedves Gábor!

  Kérjük, hogy írj a következő email címre, ahonnét rövidesen részlete választ kapsz a kérdéseidre:
  [email protected]

  Köszönjük 🙂

  Üdv: a Krisna-völgyiek

 23. Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy mi a módja annak hogy akár én is bekerülhessek közétek?
  Pontosan egy ilyen oázisra lenne szükségem, mert egyszerűen már nem találok(szociális fóbiám, depresszióm miatt) olyan munkahelyet, ahol az emberek elfogadóak , nem aláznak meg nap mint nap. És egyáltalán fel tudnék épülni lelkileg miközben értékes munkát végezhetnék.( Elég dolgos ember vagyok és minden munkában látok értelmet, fantáziát)

  Előre is köszönet!
  T. Gábor

 24. Biztos nagyon szép hely nagyon szeretném élöben is látni képeket látván gyönyörü!

 25. Kedves Balázs!

  Nagyon örülök, hogy tetszenek a könyveink és Krisna-völgy is.
  Vas megyében vannak programjaink Szombathelyen. Ha szeretnél részt venni ezeken, kérlek írj Galavics Tibornak a [email protected] emailcímre. Ő szintén tud segíteni, ha szeretnél újabb könyveket.

  Hare Krisna,
  Lila Suka dasa

 26. Gouranga!
  Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy Vas megyében vannak e Krishna-tudatú bhakták? Örömmel fogadnám a társaságukat. Nagyon tetszik a Völgy, és azok a könyvek, amiket tavaly Nálatok vásároltam. Azt mondták Nekem akkor, hogy régen felénk is jártak, olyan zarándoklat szerű könyvosztáson. Elképzelhető, hogy a közeljövőben ebbe a régióba ismét lesz ilyen?

  A választ előre is köszönöm!

  Haribol!

 27. 20-án jártunk a völgyben,férjemmel és 2 kisgyerekünkkel. Amikor hazajöttünk,furcsán kezdtük érezni magunkat. Másnap fájt mindenünk,merevek voltak az izmaink,nem esett jól az étel,és tele voltunk kiütésekkel. Nem értettem,hiszen nem váltottunk mosószert,nem ettünk-ittunk mást,akkor mi lehet?

  Aztán rájöttünk: olyan energiák áramoltak belénk,hogy allergiások lettünk a régi szokásainkra,a sok szintetikus piperecikkre, a mű dolgokra.

  Elmentünk,és bevásároltunk: cd-t,japa-láncot, kunti mala-t, fűszereket,mosódiót,ayurvedikus tisztálkodószereket,natur parfümöt,füstölőket stb, és minden régi dolgot kidobtunk.

  Ahogy elkezdtük használni ezeket,azonnal jól lettünk.Azóta mantrázunk,jógázunk stb. és teljesen máshogy látjuk a világot.

  Köszönjük a csodát!!!

 28. Gyönyörű hely! Egy csepp India Magyarországon belül! Igazán hálás vagyok az ismerősömnek, hogy felhívta a figyelmemet a Krisna-völgyre. Csodálatos napot töltöttünk el nálatok, meseszép amit láttunk! A nyugalom szigete! Köszönöm és szeretnék még visszatérni, mert úgy érzem még sok látnivalóm lenne nálatok.

  Köszönöm!

  Mariann

 29. Kedves Levélolvasók!
  Az elmúlt évek valamelyikében tanításokat küldtetek vallástokról, ami nagyon tanulságos és érdekes volt.
  Heti rendszerességgel kaptam meg, jól eltettem valahova, és nem találom. Kérlek Benneteket, ha lehet szeretnék többet tudni rólatok, vallásotokról, azaz szeretnék magyarázó tanításokat.Ígérem vigyázni fogok, nem vesztem el.
  Nagyon köszönöm,”gorange” Zsanna

 30. Sziasztok
  Én érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e menni Krisna völgyre önkéntesként, s ha igen, akkor mennyi időre.előre is köszönöm a választ

 31. sziasztok. én már elég sokszor voltam a völgybe csak a szépet meg sok mindent tanultam? PL..tutátok mijen széo gyertyákat tudnak othejbe késziteni igaz a kézügyeség is igen fontos? én már legalább ezt is megértem!

  amugy igen hasznos dolgokat tanulmányoztam.

 32. Eszt az oldalt azért néztem meg mert Németh Ibolya AJÁNLOTTA Bicskéröl,és elolvastam és többet is szertenék megtudni erröl a vallásrol.

 33. Author

  Kedves Zsuzsa!

  Örülünk, hogy különleges élményt jelentett számodra a Krisna-völgyi látogatás.
  A templomban érezhető kellemes illat amit éreztél a sokféle általunk használt füstölő illata volt.
  E füstölők beszerezhetőek a megújult webáruházunkban is: Lal.hu

  Üdvözlettel: a Krisna-völgyiek

 34. Sziasztok,
  én kb 2 éve jártam ezen a varázslatos helyen,nagyon nagy élmény volt számomra,ebből a darabka földből sugárzik a szeretet és a béke.Nem tudom hogy hogy csinálják,de talán nem is csinálják,hanem ez mindenkiben meg van,csak nem figyelünk rá eléggé ebben a rohanó világban.Mulnak a napok és közben nem veszzük figyelembe az értékes perceket,mert nem elég figyelni,hanem „ODA” érdemes figyelni…
  Ha valaki tudna nekem abban segiteni,hogy mi az a nyugtató illat,amit a templomban éreztem, nagyon megköszönném:)

 35. Kedves Krisna-völgyiek!

  A fiaimmal jártunk az idei búcsún, csodálatos volt. Köszönjük, hogy ilyen szeretettel fogadtatok minket, és örülünk, hogy betekintést nyerhettünk az életetekbe. Ez a hely a nyugalom és béke szigete, biztosan találkozunk még, ha alkalom nyílik rá.
  Sok boldogságot kívánunk nektek!

  Fatime és családja

 36. Üdv.a Krisna-völgy lakóit!
  Én még sajnos nem voltam ott, de mielőbb szeretnék eljutni, mert a neten látva különlegesen gyönyörű.
  Szép napot mindenkinek! Klári

 37. Author

  Kedves Schrodt Tiborné!

  Örülünk, hogy Krisna-völgyi látogatásra inspirálta e bemutatkozó.
  Szeretettel várjuk!

  Üdvözlettel: a Krisna-völgy lakói

 38. Nagyon egyszerű,nagyszerű,körültekintő a bemutatkozás és azt hiszem ,hogy ebből mindenki megtudja amire kiváncsi,mert érthetően van fogalmazva.Üdv.Megyek a BÚCSÚBA!!!!!már alig várom!!!!

 39. Szervusztok!
  Olyan jó lenne ha hasonló helyen élhetne mindenki békében és összhangban a természettel Istent keresve.Mert ahogy a mai úgynevezett felvilágosult civilizált társadalom él az nagyon szomorú. Én jó magam keresztény vagyok és hiszek a Megváltó Jézus Krisztusban. Sajnálom, hogy nem ismerek egyetlen ilyen keresztény „közösséget” sem. Kíváncsi lennék, hogy hogyan valósítottátok meg ezt. Mindenképp elfogok látogatni hozzátok a közeljövőben. 🙂
  Békesség nektek!

 40. azt hallottam hogy segítetek drogosoknak és alkoholistáknak…nekem is segítenétek???

 41. Tisztelt hölgyem/uram,

  Sztatisztikai és informális adatokat szeretnék kérni egy szociológiai dolgozatomhoz a Krisna-völgyről ha lehet:

  -Mikor alakult a völgy és kinek az ötlete alapján?
  -Hányan élnek most a völgyben és hányan iskolások?
  -Mit tudnak megtermelni maguknak az önellátáshoz?
  -Hány család lakik a völgyben?
  -Foglalkoznak e kereskedéssel és ha igen mivel?
  -Mi avéleményük a fogyasztói társadalomról?

  Köszönöm előre is a válaszokat

 42. Szeretnék tag lenni,hogy lehet jelentkezni,mik a feltételek,kérem tájékoztassanak,köszönöm előre is,üdvözlök mindenkit:Kati

 43. tetcik a hej szeretnék én is be kerűlni kőzétek nagyon kérem válaszoljanak a kővetkező számon 06308115140 várom a hivásúk hozsanna.

 44. Üdvözlöm a Krisna-völgy lakóit!

  Néhány perccel ezelőtt láttal a televízióban egy filmet erről a helyről.
  Azt hiszem, Magyarország nagy részének ilyennek kellene lennie.
  Csodálatos a hely, az emberek részei a természetnek és nem kifosztói.
  Eldöntöttem, hogy családommal el kell mennünk oda.
  A lehető legjobbakat kívánom a völgy minden lakójának.

  Szívélyes üdvözlettel: Nagyné J. Ildikó Karcagról

 45. Voltam egy néhányszor már a Krisna völgyben, nekem nagyon elnyere a tetszésemet, ez az életmód forma.
  Amikor csak Kaposvár környékén járunk elmegyünk. Tesszük ezt most is júniusban. Érdekel, hogy mennyit fejlődtek, mert már nem voltam legalább 4-5 éve.

 46. Hari Om
  Bizonyára mindenki törekszik az egyszerü kifejezésre,egyszerü megjelenitésre.De vannak dolgok amiket nem lehet egyszerüen kifejezni, de abban biztos vagyok egyszer mindenki mindent megért.Ha csak egy lépést teszel Isten felé, ő százat tesz feléd.És akkor majd megjön a megértés is. A szeretet mindent egy Isteni családnak lát.

 47. Sziasztok
  Én ,csak egyszerűen híreket szeretnék kapni Krisna völgyről-ből.
  Ne legyen már ez is túl komplikált.

  Nekem is vannak képeim,még dupla lagziról is ,meg idén is voltunk a családdal,és idei képeink is vannak az ott jártunkkor.legközelebb küldök.
  Különben a húgom is az ott lakik!
  Neve:Hosszúné Marku Alexandra [Candra dd, Cani]
  Innen is sok boldogságot,és egészséget kívánok neki ,és családjának,és természetesen a Krisna-völgy lakoinak is!

  Hare Krisna
  Márkusz Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük