Feledhetetlen élmények néhány napban – ez  a  XVII. Krisna-völgyi Búcsú 🙂 A Krisna-völgyi Búcsú 2012-ben is tartalmas szórakozást nyújt programjaival, minden korosztály számára. Ebben az évben július 20-21-22-én várják vendégeiket a somogyi biofarm lakói. Talán sokaknak nem is kell már bemutatni ezt az immár hagyománnyá vált színes forgatagot, hiszen aki egyszer látta, biztos örök élményre tett szert, amire jó visszagondolni egy átdolgozott, stresszes nap után.
Somogyvámos, a Balatontól délre, Fonyódtól 20 km-re található, 260 hektár harmónia és békesség, egy maréknyi Krisna-hívő otthona.  De évente három napra, színes vásári forgataggá alakul a völgy csendje, számtalan izgalmas programmal, amikben máshol az országban garantáltan nem lehet része a kedves vendégeknek.  Ilyen például a Valóságshow, ahol a kísérletező kedvűek kipróbálhatják milyen “krisnásnak” lenni, felpróbálhatják a tradicionális ruhákat, megnézhetik, hogyan főznek a szerzetesek, majd az ételt hogyan ajánlják fel a házi oltáron Krisnának.


Hasonlóan izgalmas a Gondolat-kiállítás is, ahol rövidebb előadások keretében az odalátogató megismerkedhet az ökofalvak, Krisna-völgy mindennapjaival így kaphat egy összefogóbb képet az egészséges életmódról. Templomlátogatás, íjászat, a tehenészet és a védikus esküvő, a jóga, a szabadtéri étterem, a tartalmas gyermekprogramok, szintén évről évre sokakat vonz a rendezvényre. Mindezek mellett az indiai kultúra mellett jól megférnek a magyar kézműves hagyományokat bemutató sátrak is, ahol ismét lehetőség nyílik a tradicionális mesterségek megismerésére, kipróbálására is.
A Búcsú ideje alatt fél óránként vezetett séta indul a Völgy szívében a templomban. A falakon festmények és csodálatos domborművek a templom szikrázó színei mindenkit jobb kedvre derítenek.  A séta alatt a vendégek betekintést nyernek Krisna-völgy történetébe, a hívők mindennapjaiba, hallhatnak a vegán étkezésről, reinkarnációról és természetesen a felmerülő kérdéseikre is választ kaphatnak.


Nincsen fesztivál színpadi programarzenál nélkül… így itt sincs ez másként, a rendezvény ideje alatt rengeteg színes program várja az érdeklődőket. Érdemes erről előre információt szerezni és a látogatásunkat az érdekes műsorokhoz igazítani! A legérdekesebbek Sríla Sivaráma Szvámí, a Krisna-hívők vezető lelkészének előadásai, a tradicionális indiai bhadzsanok (közös éneklés), a pantomim, a jóga, a tánc (bahrata natyam és bollywood-i tánc) és a küzdősport bemutatók (kungfu és aikido).

A színpadi program összeállításának idén is két fő irányelve volt. Az egyik, hogy minden korosztály megtalálja a számára vonzó programot, a másik pedig, hogy mint egy hagyományos falunapon, akár egyetlen nap alatt is belekóstolhassunk minden élménybe.

  • A belépő ez évben a következők szerint alakul:

Felnőtt elővételi jegy: 1200,-Ft
Diák – nyugdíjas elővételi jegy: 800,-Ft
Természetesen van lehetőség a helyszínen is a jegy megváltására, melynek ára megegyezik a völgy mindenkori belépőjének árával, azaz:
Felnőtteknek: 1 450,-Ft
Gyermekeknek és nyugdíjasoknak: 950, -Ft

A belépés 6 éves kor alatt ingyenes. A rendezvény alatt a jegyváltás csak egyszer szükséges 🙂

Természetesen van lehetőség parkolásra és szállásra is, erről tájékozódni a bucsu.krisnavolgy.hu oldalon lehet.

A farm megközelíthető, autóval és tömegközlekedéssel is, de évről-évre egyre több utazási iroda is szervez utakat a Búcsúra.

  • További információk:

bucsu.krisnavolgy.hu