Környezettudatosság és környezeti nevelés a mindennapokban – tanfolyam az Ökovölgy program keretében

Ön elgondolkodott már azon, hogy mennyiféle, szintetikus eredetű kemikáliával tölti meg otthonát, annak tisztántartsa érdekében? Testünk, ruhánk és környezetünk nem csak ilyen eszközökkel kezelhetjük. Választhatunk, hogy milyen szerek kerüljenek kapcsolatba bőrünkkel, ruháinkkal, és otthonunkkal. Most lehetősége nyílhat arra, hogy más, egyszerű, környezetbarát és mégis hatásos lehetőségeket ismerjen meg! Saját maga készítheti el természetes, a minket körülvevő anyagokból készült tisztítószereit.
Az öko-tudatos életmód hazájában, Az Öko-völgynek is nevezett Krisna-tudatú faluközösségben, Krisna-völgyben megrendezendő kurzusunk során bemutatjuk, hogyan élhetünk úgy, hogy környezetünkre a lehető legkevesebb káros hatást gyakoroljuk.  A program gyakorlati példákat mutat be a mindennapi életben jelentkező problémák környezettudatos megoldására nemcsak a takarítás, hanem a főzés, az öltözködés, a tisztálkodás, és a háztartás területén is.
Programunk során saját, közösségünkben alkalmazott példáink alapján mutatjuk be, hogy valósul meg a környezettudatos életmód Krisna-völgyben. Az itt élők tippjeivel és trükkjeivel fűszerezett bemutató segítségével Ön is megtapasztalhatja, hogy a leghatékonyabb tisztítószerek karnyújtásnyira vannak tőlünk, éppen a hűtőszekrényünkben, a kamránkban vagy a kertünkben.

Időpont:
A program időpontja a jelentkezők létszámától függ, az érdeklődők száma alapján indítunk újabb kurzust. A következő tanfolyam időpontja augusztusra várható.

A jelentkezés módja:
A kurzusra jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

Szállás:
Szállás Krisna-völgy somogyvámosi vendégházában, 3 és 4 ágyas szobákban, 1500,- Ft/fo/éj áron.

Étkezés:
Étkezési lehetoség a helyi, vegetáriánus, indiai jellegu étteremben biztosított, illetve templomi menü rendelheto (reggeli: 300,- Ft, ebéd: 700,- Ft, vacsora: 200,- Ft).

Program:
A tanfolyam hétvégeken kerül megrendezésre, a résztvevők pénteken délután 15:00 órára érkeznek; a szállás elfoglalása után körbevezetjük őket Biofarmunkon. Az oktatás szombaton, a reggeli után elméleti résszel kezdődik, majd az ebédszünet után a vacsoráig gyakorlati oktatással folytatódik. A vasárnapi napon a reggeli után szintén oktatás történik, a tanfolyam pedig egy lakomával és beszélgetéssel ér véget délután 16:00 óra környékén.

Tanfolyami díj:
A program ára 15 000 Ft, a díjból diákok részére 33% kedvezményt biztosítunk. A tanfolyamok ára a tananyagköltséget tartalmazza.

Egyéb szükséges információk:
Kérjük, hozzon magával zseblámpát, sétára és munkára alkalmas ruhát és cipőt, jegyzetfüzetet és tollat! Kérjük, a Biofarm területén ne fogyasszon húsból, halból, tojásból készült ételeket, kábító- és mámorító szereket, cigarettát!
Amennyiben speciális igényei vannak, kérjük, jelezze!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük