tó és emlékmű Természetesen az Ünnep alatt is – mint mindig – várjuk kedves Vendégeinket itt, Krisna-völgyben egy sétára, ebédre, felüdülésre és kikapcsolódásra. Tűzijáték és felvonulás sajnos nem lesz, de a hívő ember tiszteletét ajánlhatja Istennek az Államalapítás Ünnepén. Augusztus 20-án és az azt követő hosszú hétvégén nem csak Budapesten lehet ünnepelni. Ha valakit a Balaton mellé vonzana a most látható programok sokasága, és nem rest még néhány kilométert délebbre autózni, egészen biztos, hogy jól választ.

Somogy dombságai gyönyörűek, és rengeteg a látnivaló errefelé. Krisna-völgy egészen biztos, hogy érdekes helyszín lesz az ünnepi, családi kirándulás egyik állomásaként, hiszen sok “hétköznapi” csodát láthat itt az ember.

templom

A történelem és a hagyományőrzés kedvelői megismerkedhetnek az ősi, a földművelésben és növénytermesztésben magyarok és indiai népek által egyaránt használt eszközökkel és technológiákkal is, a hívő emberek pedig arról tájékozódhatnak, hogyan köszönjük meg mi Istennek a hazánkat. A gyerekek elidőzhetnek a fából készült játszóterünkön és a tehénistállóban megismerkedhetnek a kisebb-nagyobb bocikkal, ökrökkel és tehenekkel. Mindenki, kortól és nemtől függetlenül jól érezheti magát itt nálunk egy balatoni strandolás után, és egy esti tűzijáték-élmény előtt.

Somogyvámos, Pusztatorony

A környék is nagyon sok történelmi látnivalót tartogat: Somogyvámoson a Pusztatorony romja ejtheti még rabul a vendégek szívét a szántóföldön magasodó alakjával, valamint megtekinthető néhai polgármesterünk, Hanzel László tojáspatkoló múzeuma is. Somogyváron a bencés apátság romjai, a Széchenyi kastély és Szent László király legendája ígér kalandokat, Niklán Berzsenyi Dániel szülőházát lehet megtekinteni, Buzsákon pedig a szebbnél szebb hímzések kápráztatják el a kíváncsi szemeket.

Tűzijáték Tihanbyan

Ha adhatunk még egy tippet a hétvégére, és a az Államalapítás ünnepének napjára vonatkozóan, meg is tennénk: az esti tűzijátékok kevés helyen olyan szépek, mint a Balatonnál, hiszen körpanorámában láthatjuk a tó körüli városok fényparádéját az esti égen.

Szeretettel várjuk Önöket!

Krisna-völgy lakói