Június 9-én ISMÉT A HENNÁÉ A FŐSZEREP!


Vár TÉGED is a Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap Krisna-völgyben!
Idén rekord számú hennaművész jelentkezett rendezvényünkre, akik csodálatos testfestéssel látnak el benneteket. Továbbá először kerül megrendezésre a Henna Verseny Gyermekek részére is!

Betekintenél a kulisszák mögé? Szeretnél hallani arról, hogy mi a kapcsolat a szépség és egészség között? Akkor itt a helyed Neked is!

A nap központi témája a henna lesz, mely a test dekorálásának alapvető eszköze. A henna egy virágos cserje, melynek levelét először megszárítják, majd leőrlik, és végül átszitálják. Így kapjuk a hennaport, melyből aztán egyéb segédanyagokkal, mint illóolaj, citrom és cukor, pasztát készítenek. Ezt viszik fel a bőrre gyönyörűen megszínezve és művészi mintákkal ellátva tulajdonosát. A henna jelentése áldás. Ezért esküvők alkalmával különösen gazdagon díszítik a menyasszonyt előző este, hogy sok áldással legyen megáldva élete új fejezetében. A henna egyéb kozmetikai és gyógyászati célra is kiválóan alkalmazható, mint hajápolás, hajfestés, körömápolás valamint gombaölő és bőrápoló hatása is ismert.

Színes programkínálatunk felöleli a hennázás tudományát, az ősi és távol-keleti szépség fogalmát. Hogy teljes legyen a kikapcsolódás, készülünk színpadi és gyermekprogramokkal, étteremmel, büfével és vásársorral is.

 

Hogy válik egyszerű érdeklődőből elkötelezett hennaművész?

Kovács Ágota

Kovács Ágotának hívnak, hennás fedőnevem Flower of Henna, 42 éves budapesti lakos vagyok, egy kamasz gyermek tépett idegrendszerű édesanyja.

3 éve hennázom, óriási szerelem az életemben, a klasszikus minták mellett főleg a rajzos, grafikus, kicsit a tetoválásra hajazó stílus áll legközelebb hozzám. Szívesen tervezek egyedi mintákat, imádok utánaásni témáknak, nyomozni, múzeumokba járni inspirációért.

Tavaly második helyezést értem el a hennafesztivál versenyén, tavalyelőtt kiestem. Idén pedig meglátjuk!
Hennával és jaguával is dolgozom, utóbbi a fekete henna indigókék-feketés színű, biztonságos, természetes alternatívája.

Keressetek bátran a fesztiválon!
Ha előzetesen mintát szeretnél egyeztetni vagy egyedi elképzelésed van, vagy csak időpontot szeretnél hozzám foglalni, írj bizalommal a [email protected] címre.

Hennacsokrom (a népdalcsokor mintájára):
instagram.hu/agotamehndi

Nagel Fanni

Gyerekkoromtól kezdve imádtam a kezeimmel alkotni, legyen az hímzés, kötés, üvegfestés,stb,

de semmi se fogott meg annyira, hogy minden csínját-bínját ki akarjam tanulni. Mondanám, hogy a henna viszont első látásra szerelem volt, de őszintén meg kellett történnie egy pár találkozásának, hogy magába szippantson, azóta viszont nem ereszt. A henna művészete számomra egy csodálatos eszköz az önkifejezésre és az emberi kapcsolatok elmélyítésére.

https://www.facebook.com/    https://www.instagram.com/

Berényi Angéla

Berényi Angéla vagyok, az Alenga brand megalkotója, hennafestő és kézműves ékszer designer.
Kisebb koromban évekig mintákat rajzolgattam tollal a kezemre,  majd amikor megismerkedtem a hennafestéssel, rögtön tudtam, hogy mindig is ezt kerestem! Ez után szépen lassan megtanultam a hennafestés fortélyait, aminek most már több, mint 15 éve.
Mostanra már nem csak a hagyományos módon, hanem egyéb dekorációs területeken is használom a hennafestés technikáját.
A tradicionális hennafestés értékei mellett rajztanári szakmámból adódóan a művészet egyik kifejezőeszközeként tekintek a hennára.
A hennafestés mellett a másik szerelmem az ékszerkészítés, pár éve már csak ennek a két dolognak élek.

Elérhetőségeim:

www.alenga.hu

https://www.facebook.com/
https://www.instagram.com/

Kovács Kinga

Kilenc éve foglalkozom hennafestéssel. Hobbiként indult, de ez már egyértelműen több annál. Imádok elveszni a részletekben, ha egy alkotásról van szó és ez jellemzi a hennáimat is.

Tavaly első helyezést értem el a III. Magyarországi Henna Fesztivál hennaversenyén. 

Nyáron kézműves rendezvényeken vagyok megtalálható és emellett rendszeresen járok önkéntes rendezvényekre, ahol hennával nyújtunk egy kis kikapcsolódást a betegségben érintettek részére.

 Elérhetőség:
www.instagram.com/kovacs. 

 

Csodálatos környezetben, alkohol és dohányfüstmentes rendezvényünkre várjuk ismét a kikapcsolódni vágyókat!

Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap!

Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm
2019. 06. 09. vasárnap 9:00-17:00

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával egy hasonló fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!