Bucsu_150x100

Különleges Búcsú várja 2016-ban a Krisna-völgybe látogatókat! Csodálatos botanikus kert, indiai szentély, egész napos nagy színpadi előadások, több mint 50 vásáros, 800 nm-es étteremsátor csupa kulináris vegán indiai finomság, kézműves  programok felnőtteknek gyermekeknek,  tehenészetünkben a 1,5 hónapos kis bocink, valamint számos interaktív program várja Önt és kedves családját az idei Búcsún! A fesztivál izgalmas 3 napot ígér az indiai kultúra, bio gazdálkodás, lelki feltöltődés és a szórakozás jegyében, minden korosztály számára.

IskolaI

 

Idén iskolaépületünk új szárnyában várjuk Önöket, melyet 2016. május 20-án adtak át! Egész napos vetítés szintén első alkalommal kerül megrendezésre ezen a helyszínen, ahol az indiai kultúra filmjeit, meséit láthatják a pihenésre, szórakozásra vágyó vendégeink.

 

Színpadi programjaink között ismét bemutatkoznak Krisna-völgyi óvodás, iskolás gyermekeink. Indiai tánc és zene, színdarabok, harcművészeti és jóba bemutatók, indiai esküvők, valamint a vetélkedők mellett további 2 kiemelt programot szeretnénk ajánlani Önöknek:

 

270_P2440005   270_DSC_0120_1

SZOMBATON: Bemutatkozik a Nitai produkció! A Replika volt front emberének, Csató Péternek zenei estjén, indiai dallam10443263_723358577726520_1828393927250595212_ookkal szórakoztatjuk a hozzánk látogató közönséget. A zenei program 18:00-kor kezdődik, és addig tart, ameddig a zenekar, és kedves vendégeink bírják! Ezt nem szabad kihagyni!

Miért szeretnek az emberek koncertekre járni?  A zene közegében nagyon hamar feloldódunk, táncolunk és éneklünk, a jelenben vagyunk. Kiváltképp akkor, amikor a zene mantrákon keresztül a lelki világba repít bennünket. Közösen énekelhetjük az elme „nagy felszabadító mantráját”, a Hare Krisna Mantrát Nitai társaságában. Légy a vendégünk szombat este a Krisna-völgyi Búcsú „nagy sátrában” egy dinamikus, zenés mantra meditáción.”

  

VASÁRNAP a világszerte híres Kövi Szabolcs meditatív koncertje mellett a művész különleges produkcióját is megnézhetik, hallgathatják. A szokásostól eltérően egy, Kung Fu harcművészeti csoporttal készítenek közös programot a Búcsú alkalmából, melyben izgalmasan ötvöződik e két művészeti ág, valamint a dinamikus és meditatív hangulat.

  photo_270Interjú részlet Kövi Szabolccsal:
„-Ajánlja-e másoknak is, hogy látogassanak el Krisna-völgybe?(riporter)
-Feltétlenül, ide minden magyar embernek el kéne legalább egyszer az életben jönni, és erre a búcsú jó alkalom, mert összefoglalja azt, amire a vaisnavák (Krisna-hívők) törekszenek. … Amikor azt látom, hogy olyan fiatalok tolják az ekét, akik az ELTE-n tanultak, akkor azt gondolom, hogy “ez igen”! Ezt mindenkinek látnia kellene, hogy lehet így is élni. A világ lehet egy szelíd kert is. Sajnos az ellenkezőjét könnyű bebizonyítani és sokan el is hiszik, hogy a háború, a pusztulás és a romlás a valóság. LEHETNE akár ez is a valóság, csak választás kérdése! Meg lehet csinálni! Nem mondom, hogy mindenki éljen így, hogy utánozzák ezt az életmódot, de legalább nézzék meg egyszer és meg fog változni a gondolkodásuk, mert meglátják, hogy valaki megcsinálta, és ebből erőt lehet meríteni!”(Kövi Szabolcs)

 

MMD_6656Idén nem csak a menyasszonyok tündökölhetnek indiai ruhák, ékszerek és csodálatos testfestések, hennaminták pompáiban! Indiai szépség sátrunkban bárkit átváltoztatunk, hogy kipróbálhassa, milyen is a már több mint 5000 éves, időtlen elegancia, a szári és kiegészítői! Próbáld ki TE is!

 

 

Az elmaradhatatlan indiai esküvő!

2016-ban is leskuvo_tuz_270ehetőségük lesz szemtanúi lenni fiatal Krisna hívők hagyományos indiai házassági ceremóniájának. Jöjjenek, és adják Önök is áldásukat a friss házasokra, kívánjanak nekik boldogságot és lelki fejlődést, hogy férjként és feleségként segíthessék egymást az előttük álló hosszú úton.

 

 

Acyuta_439Kisboci a tehenészetben!
Acyuta már nagyon várja, hogy bemutatkozhasson a nagyközönség előtt!
Tehenészeink óránkénti körbevezetéssel, ökörhajtású gazdálkodási gépek kiállításával, minden nap 16:00-kor tehén fajta bemutatóval és más izgalmas programokkal várják kedves vendégeinket!

 

Fogat kaland mindenkinek!
Liliána csodálatos lovaival, Olivérrel és Lénával vár benneteket egy kis fogatozásra! Ne hagyd ki!

fogatkaland_270Már a délelőtti óráktól várunk titeket a parkoló bejáratával szemben egy kis fogatozásra, majd fél 4 kor a vásártéren tartunk egy kis bemutatót. Ezután pedig lehetőség szerint sétalovaglás lesz a gyerekeknek. Nagyon nagy szeretettel várunk mindenkit!”-Liliána
www.facebook.com/fogatkaland

 

Koppány_György_Szertartás_270Elérkezve a szentélyünkhöz, Krisna-völgy szívét is feltárjuk Önök előtt. Vendégvezetőink segítségével látogatást tehetnek a Krisna-völgy, illetve a Krisna hívők életének központi helyszínén a templomunkban.
Gyönyörű festmények, domborművek, impozáns kialakítás mellett itt várja önöket az Isteni pár, akik kíváncsiak minden egyes látogatónkra, és akik szintén hónapok óta készülnek, hogy a legszebb ruhájukban, a legszebb ékszereikkel feldíszítve fogadhassák a Búcsú vendégseregét!
Meginvitálhatjuk Önöket is egy látogatásra?

 

A nagy séta és a vásári forgatag után jól eshet vendégeinknek egy finom ebéd, vacsora. A magyar és indiai ízvilág különféle ételeiből válogathatnak a 800 nm-es étteremsátrunkban, ahol közel 70 Krisna hívő végez

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

szolgálatot, hogy ellássa Önöket finomabbnál finomabb ételekkel. Továbbá látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés, frissen készített búzafűlé elégíti ki a hozzánk érkező vendégeket. Természetesen a VEGÁN konyha kedvelői is bátran elindulhatnak hozzánk, számos étel közül válogathatnak éttermeinkben.

 

 

Számos játék és interaktív program közül is válogathatnak vendégeink:

DSC_0250_0
A férfiak, és természetesen minden bátor jelentkező, az íjászatban próbálhatja ki magát. Akiket a lélek mélysége érdekel, a mantra-ösvényen végigjárva kóstolhatnak bele a meditációba. A Kérdezz-felelek sátorban minden kérdésükre választ kaphatnak, az Öko portán a környezetvédelem és biokertészet kapcsán bővíthetjük ismereteinket, a Valóságsátorban purit süthetünk és betekintést nyerhetünk a Krisna-hívők különleges szokásaikba. A tavalyi év nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték a karma szövevényes törvényeit segít megérteni.

 

 

 

540_P2310035

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával egy hasonló fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!