Augusztus 19-én a különleges zöldségeké a főszerep. Előtérbe kerülnek kertészetük remekei, melyeken nem csak szemüket pihetethetik meg vendégeink, de éttermünkben fogyaszthatnak is karellából és okrából készült ételeket.

Mindkét növényt üvegházban neveljük, és csodálatosan érzik magukat kertészetünkben. A nap folyamán lehetőség van szakmai körbevezetésre a zöldségkertészetben, ahol hallhatnak magáról az okráról és karelláról, de természetesen betekintést nyerhetnek biokertészetünk kulissza titkaiba is.

Szeretne otthonában karellát ültetni? Ezen a napon vásárolhat hozzá karella magot is.

 

Mi is az okra?

A mályvafélék családjába tartozó okra, melyet általában május elején vetnek el július végére, augusztus elejére indulnak be a termések. Termesztését nehezíti, hogy a tetvek igencsak szeretik. Fogdosni nem nagyon ajánlott szabad kézzel a növényt, hiszen a csalánhoz hasonlóan csíp. Igen magas nyáktartalmú, kinézetében paprikára hasonlít, íze pedig – sokak szerint – a csirkére emlékeztet. Fogyasztása jótékony hatással van az emésztésre, a gyomorfekélyre és a savtúltengésre. Mi leggyakrabban olajban kisütve, paradicsomszósszal vagy tejszínes mártással fogyasztjuk.

 

Mi is a karella?

Ázsiából, Afrikából és a karib térségből terjedt el ez a tökféle, melyet az 1970-es évektől hazánkban is termesztik. Leginkább egy rücskös uborkára hasonlító kúszónövény. Üvegházban termesztjük, így tudjuk biztosítani az ideális körülményeket. Szabad földön is lehet, de akkor nem nő olyan nagyra.
A növényt április végén szokták elvetni és június közepére már terem. Amikor a termések beérnek, az addig zöld szín narancsossá válik, szétreped és szétszórja a magjait. A növénynek gyakorlatilag nincsen kártevője így könnyen termeszthető, az étkezésben pedig sokoldalúan felhasználható.

 

Éttermünk különleges kínálata ezen a napon:
– karellás sabji
– okrás sabji
– karella pakora
– karella csipsz

 

Sok szeretettel ajánljuk figyelmébe az eseménybe megosztott recepteket.
A program facebookos eseményét az alábbi linkre kattintva érheti el:
https://www.facebook.com/events/153659218537623/

Sok szeretettel várjuk Önt is!

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával egy hasonló fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!