Nem várt siker a 2017-es Édességhegy fesztiválunkon. Ez az ünnep egy tradicionális ünnepnap, amelyre az egész ország hívei készítettek édességet, és zarándokok százai látogattak el Krisna-völgybe. Hívők azért érkeznek hozzánk ezen a napon, hogy közösen emlékezzenek az egyik legfontosabb védikus eseményre a Govardhana pudzsára. (Ezek a történetek azért fontosak, mert mi magunk is tanulhatunk belőlük, ez által jobban megérthetjük Krisnát, és a vele való kapcsolatunkat.)

Annak ellenére, hogy a nyugati szemlélőnek nagyon távoli kultúra mutatkozik meg ezen a fesztiválon, mégis idén csaknem annyi turista érkezett hozzánk, mint zarándok. Az édességek bizonyára sok mindenkit vonzanak. De miért is süt-főz több száz hívő napokig erre a fesztiválra a hagyomány szerint? Ez az a nap, melyen Krisna elrendelte a Govardhana-hegy, a tehenek és a bráhmanák (papok) tiszteletét. Valamint csodát tett azzal, hogy felemelte a hegyet, esernyőként, mely menedéket nyújtott hívei és tehenei számára a hatalmas vihar ellen. Ennek emlékére halmoztuk el a templomot temérdek édességgel, valamint közös zenéléssel, előadások tartásával elevenítettük fel ennek a csodás eseménynek részleteit. A tehénvédelmi központban pedig együtt etettük Krisna legkedvesebb állatait, a teheneket, finom capathi-val.

Az ökrösszekeres, zenés menethez pedig vendégeink is csatlakoztak. Idén 2250 kg édesség készült, melyből vendégeink is kaptak ízelítőt. Az édességek végül több helyre kerültek az esemény után. Így a környékbeli iskolák, óvodák, Somogyvámos lakosaihoz szerveztünk kiszállítást, valamint az ételosztási programunk keretén belül a környékbeli osztóállomásra is jutott a több mint 2 tonna édességből.

Bár fesztiváljaink ebben az évben véget értek, továbbra is várjuk a kirándulni vágyókat Krisna-völgybe, hiszen kapuink 10:00-17:00-ig egész évben nyitva állnak látogatóink számára!

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!