Augusztus 10-én, a Vega Gasztro Nap keretén beül rendeztük meg az első Arany Masala főzőversenyt.
Az idei év témája a KREATÍV ÍZEK voltak. Ez azt jelenti, hogy bármilyen ételt lehetett nevezni, mely megfelelt a vegán ételek feltételeinek. Kis nehezítésként plussz szabály, hogy az ételek nem tartalmazhatnak hagymaféléket, gombát sem.
5 csapat nevezett idén a versenyre, melyek egytől egyig csodálatos ételeket készítettek. Volt akinél az ízvilág, másiknál a külcsíny, mely elnyerte a zsűri tetszését.
Így utólga találn megoszthatom veletek, hogy bizony a zsűritagok a szervezőktől kérték volna, hogy a meglévő 3 helyett több kupát adjunk át, hiszen a versenyzők nagyon egyedi módon oldották meg a feladataikat. Sajnos ennek a kérésüknek nem tudtak eleget tenni a szervezők, így marad a nehéz döntés, és a végleges rangsor. Alábbiakban feltüntetjük a helyezettek csapatnevét, elkészített ételük megnevezését is.
Ez úton is szeretnénk újra gratulálni a versenyen résztvevő csapatoknak!
Várunk benneteket a 2020-as Vega Gasztro Napra is, melyre ismét lehet jelentkezni versenyzőnek is! A rencezvény pontos dátuma: 2020. 05. 31.
Arany Masala Díj 2019 nyertesek:
- I. Govinda Klubb, Budapest – Étel fantázia neve: Kreatív lecsó, szalmaágyon tálalt purival
Triyuga Prabhu, - II. Magic Wand – étel fantázia neve: Vegán a vilg körül
Gajárszki Gergely, Huszár Zsuzsa - III. Utazó ízek– Étel fantázia neve: Olaszos ízek tortillával
Czakó Misi
Arany Masala 2019 Oklevelet átvehették:
- Exclusive Már-Ka- Elkészített étel neve: Áfonyás-zöldséges tagine mandulás kuszkusszal
Udvardi Márta, Omász Katalin - Raszikonyha (Ételt az Életért Alapítvány) – Étel neve: Magyar gulyásleves vegánul (bográcsban)
Underress Patrik (Rasika-mangala Dása)