Amaránt aratás a kis Narottammal Krisna-völgyben

Ma reggel kezdtük el aratni a vegetáriánusok egyik csodanövényét, az amarántot! Magjának igen magas a fehérje, vas, kalcium és magnézium tartalma (mindegyikből sokkal több van benne, mint az igazi tejben, fehér vagy vörös húsban). Egy ősi, a nyugati kultúra számára szándékosan (!) elfelejtett, különösen megbecsült gabonanövényről van szó, amit Közép- és Dél-Amerika népei vallási szertartásokon is tiszteltek nagy hasznosságáért. Nagyon kis igényű, szárazságtűrő növény, és a levele is jó főzeléknek, vagy salátába (olyan ízű, mint a spenót, csak gazdagabb vasban), virágzatából festék is készíthető, szára pedig rostanyagnak jó. Ráadásul ékádaszin is lehet fogyasztani (ez egy olyan 2 hetente ismétlődő böjtnap, amikor nem eszünk gabonát)…

Forrás: Narottama Purnima

Lásd még: Krisna mosolya

Amaránt learatása Krisna-völgyben

Egy kis videó a csicseriborsó aratásáról: