Ma reggel kezdtük el aratni a vegetáriánusok egyik csodanövényét, az amarántot! Magjának igen magas a fehérje, vas, kalcium és magnézium tartalma (mindegyikből sokkal több van benne, mint az igazi tejben, fehér vagy vörös húsban). Egy ősi, a nyugati kultúra számára szándékosan (!) elfelejtett, különösen megbecsült gabonanövényről van szó, amit Közép- és Dél-Amerika népei vallási szertartásokon is tiszteltek nagy hasznosságáért. Nagyon kis igényű, szárazságtűrő növény, és a levele is jó főzeléknek, vagy salátába (olyan ízű, mint a spenót, csak gazdagabb vasban), virágzatából festék is készíthető, szára pedig rostanyagnak jó. Ráadásul ékádaszin is lehet fogyasztani (ez egy olyan 2 hetente ismétlődő böjtnap, amikor nem eszünk gabonát)…
Forrás: Narottama Purnima
Lásd még: Krisna mosolya
Egy kis videó a csicseriborsó aratásáról: