Virágo, virágom... Virágünnep Krisna-völgyben!

Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket 2014 május 19-én, 10-17 óra között a Virágom, virágom ✿ ünnepnapunkra! Íme egy kis kedvcsináló mindehhez: „A virág kihajt, rügyezik, növekszik és ragyog… Szívünk virágba borul és akárcsak a természet nyáron, úgy születik újjá a lelkünk.

A világ népeinek történeteiben sok virág szerepel szimbolikus értelemmel. Az anemona vagy szellőrózsa, a szegfű, a jácint, a liliom, a lótuszvirág, a nárcisz, a mák, a rózsa, a napraforgó és az ibolya gyakori szereplői ezeknek a történeteknek és a különböző kultúrák szokásainak.

A római mitológiában például Flóra néven tisztelték a virágokat védelmező istennőt, és minden évben tavasz-ünnepséget, Floráliát rendeztek köszöntésére. Gyakran ábrázolták virágözön közepette vagy virágokat szórva.

A lótuszvirágot a keleti vallásokban – a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés szimbólumaként tartják számon. A virág jellemzői nagyon hasonlítanak az emberi szellemet jellemző vonásokra, vagyis arra, hogy még tisztátalan környezete ellenére is a lótuszvirág képes igen szép virágokat produkálni és tisztának maradni. Hasonlóan, egy szent ember is képes távol tartani magát az anyagi hatásoktól, annak ellenére, hogy az anyagi világban él.

Virágba borult oltár...

Krisna-völgyben minden tavasszal megrendezzük a virágünnepet – emlékezve a virágok szimbolikus és valódi jelentéseire. Látogatóink számára ezen a napon különleges programot állítottunk össze: Virágkertészetünk megtekintése után minden vendégünknek lehetősége lesz saját csokrát felajánlani az oltáron Krisnának.”

Ha kertjükből szeretnének hozni Krisnának virágot az oltárra, azt is szívesen vesszük 🙂

Tombolajátékunkban a nap végén pedig, meg is nyerhetik kedvenc növényeiket!

  • Szeretettel várjuk Önöket is május 19-én 10-17 óra között a Májusi Virágünnepünkön!

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával egy hasonló fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!