Aki még nem döntötte el, hogy vegetáriánus lesz 🙂 annak tud segíteni Paul McCartney a Meat.org honlapon (angol) ahol a rideg valóság is látható a nagyüzemileg tartott állatok sorsával kapcsolatban. Paul McCartney híres mondása: “Ha a vágóhidaknak üveg faluk lenne, mindenki vegetáriánus lenne.” További segítséget jelenthet több magyar nyelvű oldal is ahová érdemes ellátogatni vegetáriánus témában…

  • Vegetáriánus oldalak:

Vegavarázs gasztroblog

Govinda életmód központ -ahol még tanfolyamokon is részt vehetünk 🙂

Húsmentes hétfő a Facebook -on

Vegetáriánus.info

Meat.org (angol)

  • Vegetáriánus idézetek:

„A következő személyeket tartják az állat gyilkosának: aki engedélyezi, aki megöli, aki feldarabolja, aki eladja, illetve megveszi, aki elkészíti, aki felszolgálja, és aki megeszi.” (Manuszmriti 5.51)

„Hogy kegyelemért és igazságosságért fohászkodunk Istenhez, miközben a miattunk lemészárolt állatok húsát esszük – ez nem következetes dolog.” (I. B. Singer)

„Eljön az idő, amikor az emberek az állat húsától éppúgy irtózni fognak, mint most az emberhústól.” (Lamartine)

„Ha felsőbbrendűek vagyunk az állatoknál, akkor hibás dolog őket utánoznunk. Azt hiszem, a lelki fejlődés egy bizonyos szinten megköveteli, hogy beszüntessük élőlénytársaink saját testi igényeink kielégítését szolgáló pusztítását.” (Mohandas Gandhi)

„…nincs kétségem afelől, hogy az emberi faj folyamatos fejlődése során arra hivatott, hogy felhagyjon az állatok fogyasztásával, úgy ahogyan a vad törzsek is elhagyták az emberevést, amikor civilizáltabbakkal kerültek kapcsolatba.” (David Thoreau: Walden)

„…a húsevés egyszerűen immorális cselekedet, mivel olyan aktust követel, mely ellentétben áll az erkölcsi érzékkel – gyilkosságot.” (Lev Tolsztoj: Első lépés)

„Tartózkodni az emberek iránti erőszaktól, ugyanakkor szerencsétlen állatokat gyilkolni és az ellenségükké válni, ez sátáni filozófia. Korunkban az ember a szegény állatok ellenségévé vált, akik örökös aggodalomban élnek emiatt. A szerencsétlen állatok bántalmazása visszaüt az emberi társadalomra, ezért örökké a hidegháború vagy a valódi harc feszültsége uralkodik emberek, csoportok és nemzetek között egyaránt.” (A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda)

Vegetáriánus volt többek között: Buddha, Zarathusztra, Platon, Szokrátész, Pythagoras, Ovidius, Leonardo da Vinci, Seneca, Voltaire, Jean Jacques Rousseau, Sir Isaac Newton, Albert Schweitzer, Richard Wagner, G. B Shaw és Bob Dylan…

Az idézetek forrása: Krisna.hu

A Krisna-völgyi Govinda étterem mindenkit szeretettel vár!