A Krisna-völgyi turisztikai csapat idén is részt vett az Utazás expon, ahova közel 60.000 vendég jött el a négy nap alatt. Sajnos az összes vendég nem látogathatta meg a mi standunkat is, de azért nincs okunk panaszra.:) Az eddigi részvételeinknek köszönhetően és annak, hogy az évek alatt már igen sokan ellátogattak Krisna-völgybe, sok ismerős emberrel találkoztunk, akik megígérték, hogy még többször el fognak látogatni hozzánk. Közben pedig sok új kíváncsi tekintetű ember is megközelített minket és számos kérdést tett fel az életmódunkkal kapcsolatban.


Az idei Utazás Expo külföldi díszvendége India volt – lelki közösségünk bölcsője – , akik az Expo hatalmas területének közepén egy óriás méretű Tadzs-Mahal-lal hírdették magukat. Egyik utazási irodájukat, a Casanova tours-ot meg is látogatta Hari Kirtan prabhu (Farkas Ádám), és együttműködésünk jeleként kedvezményes utakat ajánlottak fel indiai zarándoklatok esetére.


A mi kis standunk nem volt messze tőlük, így időnként fel-fel bukkantak nálunk az indiai utazási irodák vezetői és derült arccal mondogatták, hogy Hare Krisna!
Az idei expo egyik különlegessége számunkra az volt, hogy a budapesti Krisna-hívők is ott lehettek velünk és szoros együttműködésben, nemcsak Krisna-völgyet hirdettük, hanem a budapesti templom által szervezett kulturális programokat is, és magát a Haré Krisna Kulturális és Oktatási Központot (ez a templom és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola épületeit jelenti) a Csillaghegyen, ami már szintén látogatható csoportok számára! A budapesti Krisna-hívők közül egyikük a Krisna-völgyi vendégek régi kedvence, Kundaváli devi dászi volt, aki most Budapesten szervezi lelkesen a vendégek fogadását.


A standunk látogatóit Krisna-völgy látványosságairól informáltuk, sokat meséltünk az idén is megrendezésre kerülő Búcsúról, bemutattuk Krisna-völgy ökovölgy arculatát, bőszen osztottuk a Krisna.hu kiadványt, ami az idei programokról számol be, és mindemellett ki lehetett tölteni egy kérdőívet, amivel 45 darab éves családi belépőjegyet lehetett nyerni! Aki akarta, sós csemegénket is megkóstolhatta, az indiai csevdát, ami sárgaborsólisztből, fűszerekből, magvakból és mazsolából álló csemege.

Szerencsére több ezer Krisna-völgyi szóróanyagunk talált gazdára az érdeklődők illetve a partner irodák körében (Tourinform, Balaton régió hotelei, Utazási irodák)
Miközben mi a standnál vártuk az érdeklődőket, addig Hari Kirtan prabhu (Farkas Ádám)számos utazási irodát keresett fel, hogy együttműködésre buzdítsa őket. Néhány eredmény ezek közül:
Egy egri utazási iroda mostantól buszos kirándulásokat is szervez Krisna-völgybe. A budapesti Ken-edi Travel pedig már régebb óta teszi ugyanezt.:) Ha esetleg valakinek nincs autója, vegye igénybe az irodák szolgáltatásit, így könnyen el tud jutni hozzánk!
A MÁV Starttal is tervezünk egy a Búcsú ideje alatti (július 22-24) kedvezményes vonat utat majdnem Krisna-völgyig 🙂 ám ez még tárgyalás kérdése… A Búcsús jegyelővételről itt kaphatnak információt.
A fonyódi és balatonboglári utazási irodáknak köszönhetően az idei szezontól a helyi hajó kikötőknél is megtalálhatóak lesznek szórólapjaink, illetve
Balatonszemesen a július 20-26 között megrendezésre kerülő Szemesi Napokon Krisna-völgy is részt tud venni.


Mindent összevetve sikeresnek mondhatjuk az idei expon való részvételünket. Hálásak vagyunk mindezért az expo szervezőinek, a látogatóknak, a budapesti templomnak, hogy megszállhattunk náluk, és végül de nem utolsó sorban Krisna-völgy lakóinak, akik távolról is támogattak minket!