Haitin is osztanak ételt a Krisna-hívők

A Haitin történt katasztrófát követő napokban szerencsére már több ezer tál meleg étel kiosztását sikerült elindítani a rászorulók részére. A most elindult újabb csapat, három hétig fog segíteni kényszertáborokban és árvaházakban…

Bővebben: Február 25-én hajnalban indult el három Krisna-hívő Port-au-Prince-be, hogy folytassák az előző segélycsoport által elkezdett melegétel osztási szolgálatot. Az előző csoport január 21 és február 16. között kezdte el a segély szervezését Haitin. Ottlétük alatt először a külföldi segélyszállítmányok lerakodásában segítettek, majd a Dominka fővárosában lévő Dr. Dario Contreras kórházban osztottak napi 150 adag meleg ételt három héten keresztül – ebbe a kórházba folyamatosan érkeztek a haiti katasztrófa sérültjei. Ottlétük alatt a magyar kormány által kiküldött orvoscsoporttal is együttműködtek, amelyet Jackovics Péter pv. őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság katasztrófa-elhárítási osztályvezetője vezetett.

Haitin is osztanak ételt a rászoruló tömegeknek a Krisna-hívők

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének tagjai Dominikán várták be kollégáikat, akik Angliából, Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek (Food for Life Global -karitatív szervezet tagjai), majd az indiai ENSZ katonák biztosította haiti szálláson kezdték el a napi ezerötszáz-kétezer adag melegétel elkészítését és kiosztását.
A Haitin élő károsultak által létrehozott kényszertáborokban és árvaházakban osztják szét jelenleg napi rendszerességgel a megfőzött melegételt. A Krisna-hívők nemzetközileg legalább fél évig fogják folytatni segélyüket a térségben – most hazánkból a második csapat váltása történt meg.

További információk:

Tornóczky Gusztáv: +36/ 30/ 563-3015
Karádi Csaba: +36/ 30/ 925-4801

  • Kérjük segítsen ön is a katasztrófa áldozatain!

A külön erre a célra létrehozott bankszámlán megteheti ezt:

MKTHK
10201006-50280757-00000000

Köszönjük a felajánlását!

Forrás: Krisna.hu és Ossz Ételt!