Krisna-völgy tehenészetében Jelenleg két karám található az ökröknek, és egy istálló a teheneknek. Megkérdeztük tehenészünket, hogy a zord időjárásra hogy készülnek fel, hogyan telelnek az állatok?Antardi das: Valójában nem igazán van szükség az istálló téliesítésére. Amikor terveztük, akkor fontosabb szempont volt, hogy nyáron el tudjanak bújni a forróság elől, mint az, hogy télen ne fázzanak. Valójában az ökrök kint vannak télen nyáron, és ezt egyáltalán nem bánják. Van azért kivétel is. Nandi, aki egy Zebu és a meleg időjáráshoz szokott. a nagy hidegek alkalmával bevisszük az istállóba, sőt néha még egy leharcolt hálózsákot is kénytelenek vagyunk ráteríteni annyira remeg.

Ha még egyszer újra építenénk az istállót csakis olyan féltetőt építenék amilyen alatt az ökrök laknak. Praktikus, világos, szellős (de nem szeles) mivel dél felől van nyitva onnan csak nagyon ritkán fúj a szél, és még ha fúj is akkor is meleg levegőt. Nincs is jobb annál mint egy szép napsütéses januári napon, amikor a hőmérő higanyszála éppen hogy csak meghaladja a nulla fokot, az ember bedől egy kis pihenőre az ökrök közzé és élvezi a téli napsütést.

 

Fotó: Kunjabihari dd, Hajnalka

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!