A télben rejlő tavasz első napsugarai jelentek meg Krisna-völgyben január hó végén, hirdetve a szívünkben lévő örök tavaszt és az Indiában is most kezdődő virágos évszakot. Vrindávanában – az egyik legismertebb szenthelyen, ami az 5000(!) templom városaként is híres-, minden évben a Holi ünneppel örvendenek eme üde hónap eljövetelének. Krisna gyermekkori kedvteléseinek is helyszíne a város, és ezzel az ünnepséggel az általa játszott festékszóró mulatságra emlékeznek az ott lakók. Krisna örök barátaival, a tehénpásztorfiúkkal –és lányokkal különböző helyszíneken vívják a színcsatát, amit bár mi nem tettünk meg, méltóképpen adtunk tiszteletet játékos Istenünknek és a természet leendő újjászületésének. A fák már rég levetették lombjaikat, az avar is eggyé vált már a földdel, a tehenek sem látogatják a fű nélküli legelőket, csend honol a tájon, de az itt lakók beszédében, szemében, táncában tovább él a természet lüktetése és az Isten iránti szeretet érzése.


Lelki tanítómesterünk hazalátogatott és magával hozott egy játékos, friss illattal teli hangulatot. A hölgyek, mint a mező megannyi virága a sárga különféle árnyalatait öltötték magukra és a férfiakkal együtt sárga szalagot kötöttek csuklójukra, hogy eggyé válhassanak az oltáron lévő Rádhé-Syáma pajkos miliőjével, melyet a sárga szalagok, virágok, papagájok és nem utolsósorban Rádhé-Syáma ruházata alkotott.
Így kezdtük a napot a hideggel és a kopársággal dacolva, emlékezvén arra, hogy nem a külső környezetben rejlik a boldogság a boldogság könnyed arculata, hanem a belső, meghitt meditáció örök tavaszában, s az Istennel megvalósuló örök barátságban.
A következő kisebb fesztiválunk február 5-én lesz, amikor Krisna örök társának, Nitjánandának a megjelenési napját ünnepeljük. Mindenkit szeretettel várunk, ha van kedve énekelni, táncolni, lelki témákról előadást hallgatni!

Képek: ITT

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít programja összeállításában!