Április 29-én, sok szeretettel várjuk Pécsen, a VOKE Vasutas Művelődési Házban! Egy nap, az ősi India világából, ahol érdekes színpadi programokon, előadásokon kívül hennával, száriba öltözéssel, finom ételekkel is találkozhatnak a hozzánk látogató vendégek. Sőt, az indiai boltban távol keleti különlegességekkel is gazdagodhatnak az érdeklődők. E több ezer éves kultúra és életmód a mindennapok számos területét öleli fel. Ebből kínálunk egy kis ízelítőt, mely igazi kikapcsolódást ígér a mindennapok rohanó világában.

Mivel várjuk Önöket? Íme egy kis ízelítő a nap programjaiból:

Indiai tánc – Gauraváni tánc csoport távol keleti színes kelméiben, hagyományőrző ékszereivel, modern és tradicionális indiai táncokkal kápráztat el bennünket. Nagy örömünkre az indiai történelem egyik kedves története is megtekinthető lesz táncjáték formájában.

Promise-pantomim a lélekvándorlásról – közelebb hozza nézőihez e lelki kultúra egyik fő tanítását. Hogy mit is takar ez, az európai szemmel igen különlegels témakör? Most felfedjük Önök előtt, hiszen szakértőnktől rövid előadást is hallhatnak a lélekvándorlás tudományáról.

Dobshow, a Krisna-völgy Sri Prahláda Általános Iskola bemutatója – lelket szólító ritmusokkal várják Önöket az iskola tanulói, majd rövid előadást is hallhatnak a védikus oktatásról.

Kungfu bemutató – SKAH Pécsi Sportegyesület által ismerhetjük meg e távolkeleti harcművészetet.

 

Hogy miért a kungfu? A keleti harcművészetek tanai egy tőről fakadnak: a jellem, az akarat fejlesztése, erkölcsösség, fegyelem, figyelem, koncentráció, az idősebbek, a nők tisztelete, az embertársaink megbecsülése, szeretete, s végül, de nem utolsó sorban az egészség megóvása, megőrzése és az önvédelem tanulása. Ilyen értelemben mindegy, hogy indiai, kínai vagy japán harcművészetekről beszélünk, az eredetük azonos.

Yoga bemutató- ha India, akkor nem hiányozhat a yoga sem. De mit takar valójában ez a szó? Vajon csak a gyakorlatok sorozatát? Ezen a napon szakértőnktől előadás is hallható lesz e témában.

 

Természetesen itt nem csak szemlélni lehet e színes kultúra gyöngyszemeit, de akár ki is próbálhatja azokat!

 

Indiai Szépségsziget: már Pécsen is átváltozhatnak a szépülni vágyók távol keleti hercegnővé!

  • Száriba öltözés
  • Henna remekművek készítése
  • Gopipötty festés (indiai arcfestés)
  • Fotózási lehetőség

Henna fotó kiállítás

2016-ban került megrendezésre Krisna-völgyben az I. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap, mely nagy várakozást követően izgalmas programokkal örvendeztette meg a látogatókat. Ezen a napon került először kiállításra a hazai és nemzetközi hennaművészek alkotásainak fotói. Egy különleges gyűjtemény, mely kezdeményezés, hogy lehetőséget kapjanak a hazai művészek a bemutatkozásra,valamint célunk, hogy szétoszlassuk a hennával kapcsolatos hiedelmeket és téves információkat, így fejlődhessen e művészeti ág megfelelő irányban.

Hennát készítette: Balázs Andrea Katalin- Katandifest 

Sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját a pécsi India Fesztiválra!

2017. április 29. 13:00-18:00

Helyszín: VOKE Vasutas Művelődési Ház
Pécs, Váradi Antal utca 7/2.

✿✿✿

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!