A közelgő Krisna-völgyi Búcsú előtt -mintegy ráhangolódásként- szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani egy vidám fővárosi fesztiválprogramot:  “Július 11-én (vasárnap) szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt ezen a színes, indiai fesztiválon a belvárosban! Az indiai történelmi hagyomány szerint évente egyszer Krisna hívei színpompás körmentet tartanak, melyen gyönyörű dalokkal és tánccal kísérve egy díszes szekéren az Úr Krisna különleges formáját (Dzsaganáthát) városnézésre invitálják. Ekkor minden élőlény, aki megpillantja őt a jószerencse áldásában részesül és aki pedig megfogja a szekeret húzó kötelet, halála után nem születik meg újra ebben az anyagi világban – tartja a hindu hagyomány.

a
A Vörösmarty téren felállított színpadon és sátrakban már 11:00 órától színes programok: tradicionális indiai zene, tánc, jógabemutató, védikus esküvő, filozófiai előadás valamint gazdag kirakodóvásár: könyvek, indiai ruhák, illatszerek, ékszerek és ajándéktárgyak, gyermeksátor, vegetáriánus ételek és finom sütemények várják a látogatókat. A tradicionális ünnepen 14:00 órakor Sivaráma Szvámí – a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének vezető lelkésze üdvözli a rendezvényt és az oda látogatókat.

a
A szekér útvonala a következő lesz: Hősök tere – Andrássy út – Oktogon – Deak tér – József Attila út – Apáczai Csere János út – Dorottya út – Vörösmarty tér.

a

Mindenkit vár India varázsa a belvárosban!”

További információ:
Keleti Csaba
70/ 369-9775

Forrás: Krisna.hu

 • Érdekesség, hogy Krisna-völgy szintén ott lesz a Vörösmarty téren egy bemutató sátorral ahol többek között jegyelővételi lehetőség is lesz a Krisna-völgyi Búcsúra!
 • Szekérfesztiválról még több: Est.hu

3 hozzászólás

 1. Ott voltunk késő estig a Vörösmarty téren. Nagyon szép, jó volt minden.Találkoztam csodálatos emberekkel. Mindenkinek nagyon tudpom ajánlani a Krisna völgyi bucsut is, mi mondhatom majdnem minden alkalommal ott vagyunk. Felejthetetlen mindig. Nagyon örülök, hogy most is jelen lehettem gyermekeimmel, és élvezhettük a gyönyörü zenéket, táncokat és kóstolhattuk a sok finomságot.Köszönöm. P.Kati

 2. Author

  Kedves Éva!

  Előtte általában 1-2 órát szokott állni a szekér és úgy tudjuk, hogy a felvonulás
  11 órakor indul a Hősök teréről és nagyjából 13.30-ra érkezik a Vörösmarty térre.

  Bővebben: http://est.hu/cikk/80935/szekerkarneval

  További információ: Keleti Csaba +36 70/ 369-9775

  Üdvözlettel: a Krisna-völgy lakói

 3. Sziasztok !

  Érdeklődni szeretnék, hogy meddig lesz ott és mikor indul el a szekér a Hősök teréről ?

  Köszönöm!
  Szabó Éva

Comments are closed.