Mikor ismerted meg a Krisna-tudatot és hogyan?

2001-ben egy barátomnál találtam rá egy könyvre, már a borítója is rögtön megfogott, beleolvasva pedig rájöttem ez az, amit kerestem. Utána zenei fesztiválokon találkoztam a bhaktákkal (hívőkkel) és Nitai-Bhávanaprabhu, az egyik zenekar forntembere prédikált nekem sokat.

Mióta élsz Krisna-völgyben?

2012.június 2-án költöztem le Krisna-völgybe művészeti munkákra 1 évre, de itt ragadtam, szerencsére. J

Mi a szolgálatod?

Elsősorban könyvelés, vendégvezetés és művészeti szolgálatok.

Mesélj magadról, család stb…

Szeretem a tudományokat és a művészeteket, ezek közül is a hennázás, rajzolás és zene áll legközelebb szívemhez. Krisna-tudat gyakorlása kezdetén a Budapesti Govinda étteremben dolgoztam, majd beköltöztem a kecskeméti ashramba és sankirtanoztam (könyvet osztottam) 2 évig. Most pedig már Somogyvámoson lakom, Krisna-völgy az otthonom. J Szerintem a Krisna-tudaban az a legjobb, hogy mindennek meg van a helye és a szerepe, legyen szó a filozófiáról, tudományról, a művészetekről vagy a zenéről, és ahogy követjük a lelki életet, kibontakoznak. Megtapasztalhatóak lesznek és ez ad egy ízt, és egy egyedi kapcsolatot Istennel, és ehhez fogható örömöt még sosem éreztem.

Mit szeretsz a legjobban Krisna-völgyben?

Folyamatosan tapasztalom a bhakták (hívők) és Krisna szeretetét, gondoskodását, támogatását és, hogy mindig lehet mindenkitől tanulni. Szeretem a lelki atmoszférát, a tiszta, természetes környezetet és védettséget a világ minden szintű degradálódásától. Szeretem Radhe-Syama-ot, az Isteni párt, minden különlegességével együtt, ahogy az oltáron is láthatóak, mindig más hangulatban, ahogy a végtelen kegyükkel és szeretetükkel vonzanak és lefoglalnak mindenkit. Szeretem a Lelki Tanítómesteremet, mert az ő kegyéből vagyok itt, és fejlődhetek a lelki életben. Az Ő odaadása példaértékű számomra, és mindig lelkesítő. Ezenkívül, hálás vagyok Krisnának a barátaimért, akik önzetlenül készek segíteni, ha elakadok a lelki folyamatom gyakorlásában, vagy ha más nehézségem van, ők mindig a helyes mederbe terelnek, és inspirálnak a folytatásra.

Szívből azt kívánom mindenkinek, hogy élje át ezt a különleges lelki élményt, amit Krisna-völgy jelent.