Párás őszi reggelek, ragyogó napsütés a szikrázó kék égen, mégis élesen hűvös a levegő. Mi lehet kellemesebb, mint egy kiadós séta Somogy megye egyik legszebb és legkülönlegesebb vidékén – Krisna-völgyben? Közép-Európa legnagyobb ökofalva teljes őszi pompájában várja látogatóit. A botanikus kert vörös, arany – és még számtalan színárnyalatban tobzódó fáin, bokrain megcsillanó harmatcseppek tükrében őzek, rókák, fácánok kíváncsi tekintete kíséri utunkat. A tavak vizében az idén utoljára nyíló lótuszvirágok bontogatják kényes szirmaikat. Andalítóan édes a levegő, tele a nyár emlékeivel.


Különleges meglepetésként, s hagyományainkhoz híven újabb fesztivállal ünnepeljük meg a természet mindig megújuló csodáit. Október 19.-én sütőtök fesztivált rendeznek a Völgyben. A fesztiválon megtekinthető Krisna-völgy biokertészete, a tökkiállítás faragványos remekei, sőt, részt vehetnek tökfaragó versenyünkön is. A gyerekeket kézműves foglalkozás várja – természetesen az alapanyag a TÖK.

Tudta Ön, hogy a sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték? Napjainkban pedig tudományosan is bebizonyosodott, hogy a sütőtök rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Egészségmegőrző, gyógyító hatása különösen alkalmas a gyulladásos betegségek kezelésére, megfázásos, meghűléses időkben nélkülözhetetlen. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket.

A népi gyógyászatban béltisztítóként is használták. Serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében. És ha még mindez nem elég, rendkívül finom íze van :-)

Éttermünkben pedig megkóstolhatja erre az alkalomra készített ínyencségeinket…

  • Szeretettel várjuk Krisna-völgybe október 19.-én a SÜTŐTÖK – Napra!
  • Erre a fesztiválnapunkra, ha egyénileg a családjával látogat el hozzánk akkor NEM KELL ELŐRE BEJELENTKEZNI! (kivéve csoportos nagyobb létszámú látogatás esetén)
  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy szervezett Csoportjával egy hasonló fesztiválprogramunkon részt venni? Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!