Közkedvelt, egyszerűen elkészíthető indiai csemege, melyet a gyermekek is nagyon szeretik. Csodálatos a színe és az íze is, ráadásul gyermekekkel együtt készítve megalkotása jó programnak ígérkezik a hétvégi kikapcsolódások alkalmával is.
Lássuk, hogyan is készül ez a csemege?
Hozzávalók:
45 dkg répa
7,5 dkg vaj
2.5 dl tej
15 dkg cukor (lehet kevesebb)
4 ek szeletelt mandula
4 ek mazsola
1/2 kk őrölt kardamon
A répát lereszeljük (kis lyukú reszelőn), a vajat megolvasztjuk és a répát kb.10 percig pároljuk benne fedő nélkül, gyakori keveréssel. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a mazsolát és a mandulát. További 20-30 percig főzzük míg össze nem áll az egész egy masszává. Hagyjuk kihűlni és golyókat formázunk belőle. A kardamont lehet csak a tetejére szórni, de lehet a végén hozzá keverni a halavához is.
Sok sikert kívánunk e különleges édesség elkészítéséhez!