Közkedvelt, egyszerűen elkészíthető indiai csemege, melyet a gyermekek is nagyon szeretik. Csodálatos a színe és az íze is, ráadásul gyermekekkel együtt készítve megalkotása jó programnak ígérkezik a hétvégi kikapcsolódások alkalmával is.

Lássuk, hogyan is készül ez a csemege?

 

Hozzávalók: 

45 dkg répa

7,5 dkg vaj

2.5 dl tej

15 dkg cukor (lehet kevesebb)

4 ek szeletelt mandula

4 ek mazsola

1/2 kk őrölt kardamon

A répát lereszeljük (kis lyukú reszelőn), a vajat megolvasztjuk és a répát kb.10 percig pároljuk benne fedő nélkül, gyakori keveréssel. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a mazsolát és a mandulát. További 20-30 percig főzzük míg össze nem áll az egész egy masszává. Hagyjuk kihűlni és golyókat formázunk belőle. A kardamont lehet csak a tetejére szórni, de lehet a végén hozzá keverni a halavához is.

Sok sikert kívánunk e különleges édesség elkészítéséhez!