“A világ vallásainak nagyon fontos szerepe van a környezettudatos gondolkodás elterjesztésében. A kereszténység szerint meg kell tanulnunk újra harmóniában élni Isten teremtett világával. Az öko gyülekezetek azonkívül, hogy a templomokra napkollektort szerelnek, igyekeznek beleplántálni a teremtésvédelmet a gyülekezetük gondolkodásmódjába.

Létezik már újrahasznosított papírra nyomtatott zöld Biblia, ami tartalmilag nem különbözik az eredetitől. Érdekesége, hogy a környezettel és a teremtett világgal kapcsolatos ezer igehelyet zöld betűvel szedtek, valamint a Biblia végén pár kérdéskört teremtésvédelmi, környezetvédelmi szempontból dolgoztak fel.


szólj hozzá: Isten is zöld

A Krisna tudatú hívők vegetarianizmusukkal a környezettudatos életmódot támogatják. 1993 tavaszán jött létre Somogyvámos határában a 250 hektáros területen elhelyezkedő Krisna- völgy, indiai kulturális központ és biofarm. Az öko faluban élő 130 állandó lakosú közösség egyik legfőbb törekvése az önfenntartó és egyben fenntartható életmód megvalósítása. Céljuk, hogy életük minden aspektusa környezettudatos legyen. A nemzetközi öko faluhálózatnak 2006 óta Krisna völgy is teljes jogú tagja…”

Forrás és folytatás:  ozonenetwork.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában 🙂