A kisgyerekeink nagyon szeretik az ovit, s ezért a szüleikkel együtt a legkalandosabb ötleteket találják ki, hogyan jussanak el oda reggelente minél hamarabb. Vannak, akik anyucit kézen fogva lépdelnek, s úgy érzik, hogy ennél gyorsabban már nem is lehetne menni. Olyanok is akadnak akik a kistestvérüket és annak babakocsiját veszik igénybe. Abban van esetenként némi különbség, hogy ki hol helyezkedik el a járművön. Egyikük ölbe veszi az öcsikéjét, a másik a babakocsin kapaszkodik, hogy a kistesó is  jól elférjen. A gyorsaság mértékét anyu lépteinek üteme határozza meg.

Az előbbi alapötlet továbbfejlesztett változata az, amikor a babakocsihoz utánfutóként kötözött kerékpár jelenti a leggyorsabb megoldást az oviba jutáshoz. Ilyenkor kettős meghajtást alkalmaznak, mivel anyu tolja a babakocsit, a gyerkőc pedig tekeri a kerékpárját.

Ennek egy még fejlettebb verziója az, amikor a kistestvér és a babakocsija otthon maradnak, s már csak gyerekkerékpárt vetnek be a gyors célba éréshez. S hogy minden a leghatékonyabb legyen, ezért a kerékpárt még anyu tolja is egy bottal.

A legfifikásabbak pedig időnként ráveszik apukájukat, hogy inkább ő tekerjen a nagy biciklijén, míg a csemete a gyerekülésből kényelmesen gyönyörködik a szent helyek nyújtotta csodálatos panorámában. Vannak azonban olyanok is, akik még magasabbról szeretnék e látványt befogadni, s megkérik apukájukat, hogy a nyakába véve vigye el őket. Hát ilyen változatos módokon érkeznek a legkisebbek sietve az oviba, hogy azután átadják magukat a társaikkal való önfeledt játszadozásnak 🙂

Forrás: oktatas.krisnavolgy.hu

  • Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben?

Kérjük, hívja fel turisztikai szervezőnket a +36 30 641 23 09 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!