Szeretettel köszöntjük!

Kérjük, ismerkedjen meg velünk:

Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.

266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.

Kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével.

Krisna-völgy nem része az országos áramhálózatnak. Az itt élők házaiban és az irodákban szükséges áramot napelemek és szélmalmok állítják elő.

A közösség vízellátását a házak melletti kutak, valamint egy közös, 330 méter mély kút adják. A szennyvíz feldolgozása pedig egy zéró-kemikália, zéró energia nád-ágy zónarendszerrel történik. A háztartások mosási technológiái környezetbarát, „zöld” mosószereken alapulnak, mint például az ecet és a mosószóda.

A közösségnek van bio kertje is, amely zöldségeket és gyümölcsöket biztosít a templom és a háztartások számára is. Termelés mellett a raktározás és eltartás is fontos szempont. 2008-ban egy 150 m2-es pince épült, mely jelentősen hozzájárul az önfenntartáshoz a téli hónapokban. Hagyományos raktározási és konzerválási módszereket, valamint dehidratálást alkalmaznak, tartósítószerek hozzáadása nélkül.

A Tehénvédelmi Központ, a Gosala ad otthont Krisna-völgy csordájának, melyben magyar tarka, tiroli borzderes és indiai zebu is képviselteti magát. Területe folyamatos fejlesztés alatt áll. Jelenleg egy 550 m2-es akol, két ökör karám, egy szénatároló és az eszközök tárolására szolgáló helység található ott. A hagyományőrző mezőgazdasági eszközöket megtekinthetik a turisták is. Épp olyan ez, mint egy élő show.

A gyermekek oktatását Krisna-völgy tanárai végzik. Az iskolát 2009-ban akkreditálta a kormány. A Nemzeti Tanterv mellett a diákok védikus tudományokat, organikus kertészkedést, önfenntartást, ökológiai életstílust, drámát, zenét, művészeteket, kézművességet és sok mást is tanulnak. Iskolánkban a gyerekek gyógynövényeket gyűjtenek és lekvárt főznek be.  Arra képezzük őket, hogy becsüljék meg a természet kincseit, az állatokat, embereket, hiszen minden és mindenki Istenhez, Krisnához tartozik.

Évente 25-30 ezer turista látogatja Krisna-völgyet, kívánságra a templomban idegenvezető kalauzolja őket körbe. Vegetáriánus étterem, és egy indiai ajándékbolt is várja a vendégeket. A legnagyobb éves vendégváró fesztivál a Búcsú, melynek során átlagosan mintegy 7000 fő látogatja a Farmot. 3 napot tölthetnek ekkor Krisna-völgyben és környékén. Rengeteg látnivaló várja őket ez idő alatt, mint pl. a kert, az akol, az öko-falu, a templom, stb, a színpadon pedig 10 órás műsor tekinthető meg naponta.

                                                                                                                                                  

Mindezek mellett Krisna-völgy a béke és a lelki fejlődés színhelye is. Lakói az életüket tették fel Sríla Prabhupáda vágyának megvalósítására. Gondolataikat és tetteiket szeretett Istenségeiknek, Sri Sri Rádha-Syámasundarának, Krisna-völgy Murtijainak ajánlják.

Farmközösségeinkben, mint Krisna-völgy is, alternatívát kínálunk egy élhetőbb, szabadabb, szebb és békésebb jövő érdekében.

Krisna-völgy egész évben látogatható! Látogasson el hozzánk, tapasztalja meg a lélek ébredésének csodáját 🙂

Szeretettel várjuk!

 

63 hozzászólás

 1. Szombatonként tudom a figyelmedbe ajánlani a Barangolások programot, 11-14:00-ig.
  Erre előzetes regisztráció és jegyvásárlás szükséges, ez egy bővebb látogatási élményt nyújtó program. Erről bővebb információt az erre a programra vonatkozó posztokban találsz.

  Ezen kívül általános látogatásra van lehetőség, amihez nem kell bejelentkezni, csak nyitvatartási időben érkezni. A külső területek így egyénileg látogathatóak tanösvény táblák segítségével, a szentélyben van óránként vendégvezetés, aminek árát a belépőjegy tartalmazza. Az éttermünk is igénybe vehető 12-16:00-ig. Szeretettel várunk Benneteket!

 2. Tiszteletem!
  Érdeklődnék, ha így elsőre, csak kizárólag kíváncsiságból ketten mennénk, van-e erre valami konkrét program?
  Körülnéznénk, egy ilyen félnapos „turisztikára” gondoltam. A házirendet olvastam, az természetesen tiszteletben tartva. De nem vagyunk sem Krisna-hívők, sem gyakorlók. Köszönöm a válaszát!

 3. Hi,

  Please accept my humble obeisances. All glories to Srila Prabhupada.

  My name is Ilya, I’m 27 and I’m from Ukraine. You probably know about the war we’re going through at the moment and hard times for all of our citizens. I’m reaching out to you in regard to my parents, 61 year old devotees from Mariupol, the port city in the south of Ukraine, 90% of which was devastated by Russian bombs and rockets. My parents were lucky enough to escape and save their lives.

  My parents, Sadhu Bhushana and Anna Purna, are twice initiated devotees who spent the last 15 years serving Krishna and devotees in our small temple in Mariupol. My dad has been producing dairy products (butter, cheese, sour cream) for the last 10 years. It was his way to become closer to Krishna and devotees and make his lifework matter. My mom was a furniture seller and her main service was doing puja. Now it’s all gone. They have no house, no work, no devotional service, no possibility to start everything over from scratch, since all the Ukraine is in a huge crisis.

  I’m reaching out to you with the request of help. I’m not sure how your farm is operating and if you accept any people in your community. If there was any way you could provide them with temporary or long-term accommodation, that would help them to stay afloat and overcome this hard period. My parents are active and hard-working and could serve your farm in all possible ways.

  Hoping for your soonest reply and thank you for your time reading this email.

  Best wishes,

 4. Kedves Ferenc! Húst semmiképpen nem fogyaszt egy komoly érdeklődő általában. De vannak ennek a vallásnak is a gyakorlatában fokozatok, különféle szintek, amin halad előre a spirituális utazó. Alapvetően a vallás 4 alapszabályt írt elő: 1. húsevés tilalma 2. szerencssejáték tilalma 3. kábító és mámorítószerek tilalma 4. tiltott nemi élet tilalma Ha bővebben szeretné megérteni a filozófiai alapokat, ajánlom figyelmébe a Bhagavad Gita könyvet, ami tele van érthető, útmutatásokkal, magyarázatokkal, ez Krisna-völgy webáruházából megrendelhető: https://bolt.krisnavolgy.hu/ valamint ha személyesen többet hallana a Krisna-hívők életmódjáról, ajánlom figyelmébe több napos elvonulás programjainkat: https://elvonulas.krisnavolgy.hu/ Egynapos látogatásra is bármikor szeretettel várjuk!

 5. Tiszteletem!

  50 èves vagyok,ès elvàlasztott. Kérdésem lenne.
  A Krisna hívő,nèz e tvt,eszik e húst,egyszóval milyen lemondàsokkal jàr,ha egy magam fajta ember csatlakozni szetetne önökhöz,azaz a Krisna Tudathoz?
  Vàlaszukat tisztelettel megköszönnèm!
  Maradok tisztelettel:Bergendi Ferenc

 6. Köszönjük szépen kérdését! A Krisna-völgyi Búcsún kívül (július 16-18.) és hétfői napok kivételével (zárva vagyunk) lehet jönni hozzánk bármelyik nap kedd-vasárnapig 10-17:00-ig oltási igazolvány nélkül is. Krisna-völgy facebook oldalán lehet legjobban nyomon követni aktuális programajánlatainkat.

 7. Érdeklődnék hogy oltás nélkül is mehetünk látogatni

 8. Kedves Edit! Köszönjük érdeklődésedet! Az Ökovölgy alapítvány facebook oldalán meghirdetett tanfolyamok közt szokott ilyen foglalkozás indulni. Az Ökovölgy alapítvány e-mail-címén lenne érdemes érdeklődnöd: az [email protected] e-mail-címen.

 9. szeretném megkérdezni, hogy mikor van lehetőség a szövés és az ehhez kapcsolódó tevékenységek kipróbálásához és be kell e jelentkezni
  köszönettel Edit

 10. Idén a 25. Krisna-völgyi Búcsú július 17.-19. között lesz, várjuk szeretettel.

 11. Szeretnėm megtudni hogy mikor van a búcsú a Krisna
  Võlgyben.


 12. Kíváncsi vagyok,hogy hol van ez a Krisna-völgy.Tatabányáról hogy tudok oda eljutni,mivel szeretnék én is Krisna hívő lenni!Csatlakozni kívánok a közösségükhöz.Kérem írják meg,hogy mik a feltételek.Tehát mit nem tehetek,vagyis mit szabad és mit nem.Sajnos én dohányzom szerintem ez tilos maguknál!Akkor leszokom róla,ha tiltott.Tehát írják meg mit kell tenni egész nap és mit nem lehet csinálni.Akkor kérem írják meg a teljes napi,heti,havi és éves feltételeket!Kérem,ha lehetséges akkor részletesen írjanak le mindent postai úton!Címem:Kosztyu Sándor,2800.Tatabánya,Komáromi utca 37.4.emelet/10.ajtó,.Tisztelettel és köszönettel:Kosztyu Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük