Január végétől, közel 3 hétig nem volt látogatható szentélyünk. Szerencsére a felújítási munkálatokat a tervezettnél korábban sikerült befejezni, így mára már minden kedves vendégünk megcsodálhatja a munkálatok eredményét. Miért is volt szükség a felújításra? Néhány képkockában most megtekinthetik:

Templomunkat 1996-ban avatták be, az mennyezet festményei is erre az alkalomra készült el. Az épületben található alkotásokat Krisna-völgyben élő művészeink készítették. Az elmúlt 23 év alatt az idő sajnos megtette hatását, nyomot hagyott az alkotásokon és a mennyeztet felületén is.

Az aprólékos díszítéseket korábban úgy készítették, hogy állványokról közvetlenül a mennyezetet festették a szerzetesek. Ez igen nagy kihívást jelentett számukra, hiszen hónapokig tartó művészi munkát kényelmetlen helyzetben kellett végezni, korlátozott mozgástérrel. Ezen kívül, mivel az idő sürgetett csupán egy rétegben tudták felvinni a festéket a mennyezetre. Ez a két tényező, a hihetetlen befektetett munka ellenére a kivitelezést nagyban befolyásolta.

A mostani felújításra egy ideálisabb megoldást találtak. Az elmúlt egy évben már folyamatosan készültek a festmények fa lemezekre a templom galériáján. Az elmúlt hetekben ezeket a táblákat erősítették fel a mennyezetre. Így a művészeink sokkal kifinomultabb munkát tudtak végezni, mint korábban.

Az alábbi kollázson a két felső képen láthatják a korábbi munkálatok kihívással teli folyamatát és eredményét. Az alsó képkockákon pedig az újabb munkafolyamatot, és azt az eredményt, amelyet ez a technika így lehetővé tesz.

A templomszoba lezárása után elkezdődött az állványok építése, hogy a több mint 7,5 méter magas mennyezetet meg tudják közelíteni a munkások. Első körben a hibák kijavítására és a mennyezet lefestésére került sor.

Ezt követően a művészeink felfestették azokat a mintákat, melyeket előre nem lehetett elkészíteni. Ekkor művészeink 6,5 méter magasból dolgoztak.

Következő munkafolyamatban a festett táblák felhelyezésére került sor, majd a lakkozásra és a takarításra.

Végül elkészült a mennyezet, melyet vendégeink már meg is tekinthetnek. A munkafolyamatok viszont még nem fejeződtek be ugyanis az oldalsó oszlopok, az azokat díszítő domborművek, valamint a boltíves falfestmények keretei is megújulnak a következő pár hétben.

Sok szeretettel várjuk Önöket, az év bármely napján, immáron a megújult Szentélyünkben!

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!