Reméljük, hogy új oldalunkat hasznosnak találja majd, és örömét leli benne, a segítségével többet sikerül megtudnia Krisna-völgyről. Várjuk honlapunkkal kapcsolatos észrevételeiket is! Kellemes böngészést kívánunk!

Elnézést kérünk, de a régebbi hozzászólások nem elérhetőek erről az oldalról. Ha van olyan kérdése, amire szeretne választ kapni, kérjük, írja meg hozzászólásában.

13 hozzászólás

 1. HariOm

  Miután elfogyasztottam a vegetárianus ebédemet, vágyat éreztem arra hogy olyan desszertet vegyek magamhoz az ebéd után ami a lelket táplálja. Néha megnézem a Gouranga TV egy-egy epizódját, amit nem értek az angol nyelvtudás hiánya miatt , azt a szivemmel nézem és hallgatom. Szóval vissza térve a Gouranga Tv-hez, megnéztem azt a müsort amelyet a tiz éves a Krisna völgy cimü müsorból meritettek, aztán követte még egy kis film , aztán még egy , mig nem teljesen be nem esteledett, olyan édes volt ez a desszert hogy nem tudtam ott hagyni.Nem csak a könnycsatornákat nyitotta meg, ha nem a szeretet kapuját is.Kinyilott szivem Lótusza, és áramlott hozzám az erő mert a szeretet nem érzelem ha nem erő.

  saizora

 2. Kedves Saizora!

  Ilyen formában csak a Gitát lehet még kapni, a Srimad Bhagavatam egyelőre a rendes méretében érhető el. Mi is így “cipeljük” a buszokon, vonatokon… 🙂

  Gouranga!

  Sörös Ágnes

 3. Kedves Ágnes!

  A bucsu alkalmával láttam hogy a Gitát kiadtátok olyan formában ami elfér egy kézitáskában is, a Srimad Bhagavatam is létezik már ilyen formában.? Mert ami nekem van könyv az elég nagy terjedelmü és sulya is van , de gyönyörü! De jó lenne egy olyan változata amit akár a jármüveken is könnyü olvasni, kis helyen elfér.Ha jól emlékszem talán láttam a Bhagavatam esszenciáját egy könyv formájában,képekkel illusztrálva, ugyan arról a szent könyvekről van szó, csak az összesnek az egy könyvben való kivonatát láttam?Sajnos átutazóban voltunk, és nem sok időm volt hogy mindent alaposan megnézzek, ezért lehet hogy rosszul emlékszem. Gondolom hogy, és természetes hogy ugyanarról a könyvsorozatról van szó, csak terjedelmében felöleli e az összes könyv tartalmát az a könyv amit láttam vagy is amire emlékszem?

 4. Kedves Saizora!

  Bocsánatot kérünk, hogy nem tudtunk azonnal válaszolni a kérdéseidre. Sajnos sokszor nekünk is szűkén van az időnk, és nekünk is elkerülheti a figyelmünk néhány dolog. Örülök, hogy a lobális felmelegedéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaptál, további információkat találhatsz róla ezen az oldalon az “Ökovölgy” menüsor alatt, és a konferencia kapcsán belinkelt okovolgy.hu oldalon is hemzsegnek a cikkek ebben, és más, környezettudatossággal kapcsolatos témákban.
  A tanmesét pedig köszönjük, tanulságos és szép volt!
  Gouranga!
  Sörös Ágnes

 5. HariBol!

  Köszönöm a fontosabb kérdésemre választ kaptam, hiszen a konferencia az Ökológiával kapcsolatban ezt fogja taglalni. Remélem hogy majd irásos anyagban értesülnek azok is az eredményekről, akik személyesen nem tudnak részt venni.Előre is köszönjük.A második kérdést illetően, az már nem fontos. A globális felmelegedéssel kapcsolatban azt gondolom hogy a gondolatainkat kell megváltoztatni, mindenkinek egyénenként.A rossz gondolatok romboló hatásuak, A kapzsiság, irigység, féltékenység, harag, egyenesen tüz-tüz-tüz.Mindent feléget magakörül.Változtasd az életed gondolataid rózsává, mely hang nélkül beszél az illatok nyelvén. Gouranga

  saizora

 6. Hari Om

  Az előzőhöz, lemaradt véletlenül mely két kérdésről volt szó. Az egyik sorsdöntő a másik lényegtelen.Valóban érdekelt volna mit gondoltok a globális felmelegedéssel kapcsolatban? A másikat Dzsáj dasz oldalán tettem fel egy mesével kapcsolatban amit elküldtem nektek.

 7. Szeretett Isteni Lelkek!

  Abban az esetben amikor nem válaszoltok egy feltett kérdésre mi lehet az oka? Én két esetben nem kaptam semmilyen választ a kérdésemre.

  saizora

 8. Szeretett Isteni Lelkek!
  Szeretném megosztani veletek egyik nagyon kedves Bhajanom szövegét, mivel a dallamot nem tudom most prezentálni. De az üzenete az hogy zengjük- az Ur nevét. Ez is egy igen hasznos és hatékony szolgálat, olyan mint a lélegzet, nem lehet nélküle élni!

  Chitta Chora Yashoda Ke Bal, Navanita Chora Gopal
  Gopal,Gopal, Gopal, Govardhana Dhara Gopal
  Gopal, Gopal,Gopal, Gopal, Govardhana Dhara Gopal.

  Ilyen egyszerü és nagyszerü.

  Oh Uram Gopala! Yashoda Anya Hercege, Te vagy ki a hivők szivét rabul ejti, zengjük Gopala nevét- hangzik a dal.

  A Bhakták sokat énekelnek , mert a dal nagyon magas szférákból jön, és éppen ezért tisztit és felemel.

  Zengjük hát az Ur nevét!

  saizora

 9. Szeretett Isteni Lelkek, kedves Emberek!

  Néha olyan kevés is elég ahoz, hogy örömöt szerezzünk másoknak,pl egy mosoly és nem kerül semmibe! Talán ez fogalmazódott meg akkor bennem is amikor megirtam ezt a verset.Nagy-nagy szeretettel küldöm mindenkinek.
  fejedelem zsuzsa

  MOSOLY

  A mosoly letörli könnyeid,

  hogy meglásd hogy ragyog a nap.

  Begyógyitja sebeid,

  mely mohó vágyakból fakad.

  Ugy játszik veled, mint fénnyel az árnyék.

  Hogy tudtodra adja, az élet csak játék.

  Meglágyitja szived, hogy átláss kristályüvegén.

  A mosoly ily lágy, s egyszerre kemény.

  Megmunkál, összegyur, légy bár edzett mint az acél.

  A mosoly szelid valósága, szived rejtekéig elér.

  Izleld hát meg zamatát, e benső varázsnak.

  Arcod ékességét, melyet mindeki láthat.

 10. Gouranga!

  A galériát továbbra is a https://www.krisnavolgy.hu/galeria oldalon találhatják meg az érdeklődők! Elnézést a kellemetlenségért, hamarosan erről az oldalról is közvetlenül elérhető lesz.

  Üdvözlettel:

  Sörös Ágnes

 11. Hari!Nagyon jo az új oldal!!!
  De hová tűnt a galéria??
  GOURANGA!!!!

 12. kerestem a képeket a murtikról.
  nem találtam.
  kár….

 13. Haribol!
  Nagyon tetszik az új honlap 🙂
  Segítenétek merre találom a “galériát”?
  Szeretem nézegetni a képeket!
  Köszönöm a sagítséget.
  Gouranga!

Comments are closed.