A muffinok barátai Krisna-völgyben is kóstolhatnak hasonló süteményeketVendégcsalogató recept a Vegavarázsról: “A muffin kitűnő vendégváró édesség, hiszen gyakorlatilag fél óra alatt elkészül. Az is remek benne, hogy ha van egy jó alapreceptünk, számtalan változatot készíthetünk az alapján, hogy épp mit találunk a kamrában. Ezt a muffint reggel sütöttem. A tetejére saját készítésű szilvalekvárt tettem, ami kissé belesüpped a tésztába, és szerintem jól mutat.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 tk sütőpor
14 dkg nádcukor
egy csipet só
1 dl tej
1 dl joghurt
½ dl olaj
1 tk szódabikarbóna
ízesítésnek:
2 ek karob
vagy 2 ek kakaó
vagy 10 dkg csokicsipsz
és néhány kanál süthető szilvalekvár

Szilvás-csokis muffin

A száraz hozzávalókat – a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a kakaót vagy csokicsipszet – egy tálban elvegyítjük. Egy másikban összekeverjük a tejet, a joghurtot, az olajat és a szódabikarbónát. Néhány mozdulattal vegyítjük a kettőt, de ne keverjük túl sokáig.
A muffinformákat töltsük meg háromnegyedig a tésztával, majd toljuk előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. Tűpróbával állapítsuk meg, hogy megsült-e, ha igen, vegyük ki a sütőből, és 5-10 percig hagyjuk a formában. Ha ez letelt, könnyedén kiszedhetjük a muffinokat. A legjobb, ha rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön, mert akkor nem nedvesedik be az alja.

A muffin kitűnő vendégváró édesség, hiszen gyakorlatilag fél óra alatt elkészül.  Az is remek benne, hogy ha van egy jó alapreceptünk, számtalan változatot készíthetünk az alapján, hogy épp mit találunk a kamrában. Ezt a muffint ma reggel sütöttem.  A tetejére saját készítésű szilvalekvárt tettem, ami kissé belesüpped a tésztába, és szerintem jól mutat.”

Forrás: Vegavarázs

Amikor nálunk járnak kóstolják meg az éttermünk hasonló édességeit is!