A Vegavarázs blogon rendszeresen jobbnál jobb receptek látnak napvilágot. Ezúttal a csőben sült palacsinta receptje kerül terítékre: „Bár a palacsintát általában édességként tartjuk számon, ne feledjük, hogy sós töltelékkel és mártással ízletes főétel is lehet. Spenótszezonban kötelező!

Hozzávalók:
A palacsintához:
20 dkg liszt
½ kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
késhegynyi sütőpor
3 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
3 evőkanál olívaolaj
½ kávéskanál asafoetida (aszatgyanta, hing)
½ kávéskanál őrölt koriander
¼ kávéskanál őrölt chili (elhagyható)
40 dkg spenót (friss vagy mirelit)
30 dkg túró
2 dl tejföl
2 evőkanál olvasztott vaj
10 dkg reszelt füstölt sajt

A palacsintatésztát a szokásos módon elkészítjük: egy tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd habverő segítségével csomómentesre keverjük a tejjel, a vízzel és az olajjal. Negyed órán keresztül állni hagyjuk, majd felforrósítjuk a palacsintasütőt, beleöntjük a tésztát, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kisült palacsintákat félretesszük, és elkészítjük a tölteléket. Először alaposan megmossuk a spenótleveleket, majd összefogjuk és apróra vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát, és állandó keverés mellett, lassú tűzön pirítjuk. Úgy fél perc múlva hozzáadjuk az őrölt koriandert és a chiliport (amit hagyjunk ki, ha gyerekeknek is készül), és még 10-15 másodpercig pirítjuk. Beletesszük a spenótot és addig kevergetjük, míg a levelek  meg nem fonnyadnak. Ha ez megvan, levesszük a tűzről. A spenóthoz adjuk a sót, a túrót és 2-3 evőkanál tejfölt, majd alaposan összekeverjük.
Most következik az összeállítás. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük és 3 részre vágjuk. Kivajazunk egy kerámia sütőtálat, a palacsintadarabokat szorosan egymás mellé rakosgatjuk, majd leöntjük a maradék tejföllel és az olvasztott vajjal. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon addig sütjük, amíg a tetején megpirul a sajt – ez nagyjából 12-15 percet vesz igénybe.