Regina aki Krisna-völgyben járt az egyetemista csoporttársaival együtt

Kedves levelet kaptunk nemrég Reginától aki egyetemistaként járt nálunk. Íme a levél:
“A Szent István Egyetem másodéves hallgatójaként idén olyan feladatot kaptunk, hogy a hetesi gyakorlat keretében töltsünk el 3 napot egy biogazdaságban. Krisna-völgyre esett a választásunk, így 2 másik csoporttársammal felkerekedtünk, hogy teljesítsük a „küldetést”.

Izgatottan érkeztünk meg, mert nem tudtuk, pontosan mi vár ránk. Annyit tudtunk, hogy a kertészetben fogunk besegíteni, ám nem sejtettük, hogy ennél sokkal többet kapunk majd…
Első napunk azzal telt, hogy a kertészet vezetője, Bálamódaka Prabhu körbevezetett minket a völgyön és mesélt a hely kialakulásáról, tevékenységükről és a Krisna tudatról is. Igazi szellemi felüdülés volt ez a nap. A templom láttán Indiában érezhettük magunkat. Csodás, ahogy a sok szín egymásba folyik és Krisna megelevenedik a festményeken. A bódító illatok elfeledtették velünk a hétköznapok terheit és megnyugvást adtak.  Az újabb meglepetés az ebédnél ért bennünket, mikor megkóstolhattuk a helyben készült ételeket! A frissen szedett zöldségek, fűszerek és a házi tejtermékek kavalkádja elvarázsolt bennünket. Az itteni emberek első perctől fogva befogadtak minket és segítőkészek voltak velünk. Hamar kizökkentünk a rohanó hétköznapok fogságából és élvezhettük a stresszmentes létet.


Második napunk hajnali 4-es keléssel indult, hogy megnézhessünk egy fél 5-ös szertartást. Még sötétben érkeztünk a templomba, ahol csak néhány mécses pislákolt és a jellegzetes füstölő illat vezetett minket. Pár mantrázó bhakta (Krisna-hívő) sziluettje körvonalazódott csupán odabent. Majd elhúzódott a függöny és Krisna mosolygott le ránk az oltárról. Megszólalt az ének, melyet ugyan nem tudtunk követni, de a kis csoportban megbújva, áhítattal hallgattuk azt. Majd jött a tánc is, mely során hatalmas energiák szabadultak fel és jártak át bennünket. A szertartás végére a nap is besütött az üvegtetőn át. Olyan élményben volt részünk azon a hajnalon, ami kevésszer adatott meg eddigi életünkben.

Bhakti_kert_4.jpg

De mivel dolgozni mentünk oda, 6-kor már kint álltunk munkára készen a kertben. Elvégeztük az aznapra nekünk szánt feladatot és este fáradtan, de élményekkel tele szenderültünk álomba. A harmadik napon csak a 7 órási szertartásra mentem el, ahol az éneket és zenét tánc követte, mely során hatalmas energiák szabadultak fel és jártak át bennünket.  Ezek után pedig egy tanítást is meghallgathattam. Nagyon megfogott, amiket hallottam, igen elgondolkodtató volt.
A munka ma sem maradhatott el. Reggeli után a kertben folytattuk napunkat, de sajnos csak ebédig, mert utána az eső elmosta a munkát és haza kellett indulnunk.DSCN6422.JPG

Elmondhatom, hogy kevés olyan hely van hazánkban, ahol ennyi szeretetreméltó ember él együtt békességben, megértésben.  Rengeteget tanultunk tőlük az odafigyelésről, az egymás iránti tiszteletről, és arról is, hogyan kell Földünkkel egyenrangú félként bánni. Tisztelni, szeretni kell azt és meghálálja a gondoskodást.
Amikor csak tehetem, biztosan elmegyek még Krisna-völgybe, hogy önkéntesként segíthessem ezeknek az embereknek a munkáját.

Köszönöm, hogy ott lehettem!”

Kedves Regina mi is köszönjük, hogy nálunk jártál és örülünk, hogy ilyen jól érezted magad!

Kérjük, hogy legyél a vendégünk akár barátaiddal együtt is a Krisna-völgyi Búcsúban !