Tisztelt Látogatóink!
Kedves kutyatartó Barátaink!

Évek óta sokan telefonáltok, írtok, rendszeresen felmerülő kérdés nálunk, hogy vajon kutyával látogatható-e Krisna-völgy?

Megértjük a kérdéseteket és az aggodalmatokat, hiszen közösségünk Krisna-völgyön kívül élő tagjai között is vannak kutya-, illetve kisállat tartók, akik ugyanúgy szeretettel bánnak fogadott kedvencükkel, mint ahogy bizonyára ti is, mindannyian.

Azonban, mint ismeretes, Krisna-völgy 286 hektáros területe nem csupán egy szent hely, hanem különleges növényfajokat rejtő arborétum is egyben. A szerzeteseken és családjaikon kívül a farmon számtalan mentett, és természetes módon itt megtelepülő, vadon élő állat lakik, akiknek a nyugalmát a naponta érkező idegen kutyusok, és a velük járó esetleges össze nem szedett kutyapiszok, véletlen balesetek megzavarnák.

Tudjuk, hogy a kutyatartók többsége felelősen gondolkodik, és pórázon vezeti a kutyáját, összeszedi utána az ürüléket. De akadnak, akik nem így tesznek. Sajnos a hatalmas terület beláthatatlansága miatt nincs kapacitásunk ellenőrizni minden egyes látogatónkat és kutyáját, így nem tudjuk szavatolni az itt élő állatok biztonságát sem.

Ezért tisztelettel megkérnénk Benneteket arra, amit Krisna-völgy egész éves látogatási házirendje is megfogalmaz: a helyi növény- és állatvilág védelme és háborítatlansága érdekében, illetve, hogy a hely szívét és legnagyobb kincsét, a szentélyt is meg tudjátok látogatni, arra az időre hagyjátok a Völgyön kívül, felügyelet alatt házi kedvenceteket.

Reméljük megértitek, hogy mindenkinek (beleértve a kutyusokat is) jól felfogott érdekében hoztuk ezt a döntést, mi örülnénk a legjobban, ha mindenkinek kedvezni tudnánk, aki meglátogat bennünket.

Köszönjük szépen a nyugodt hangnemet kommentjeitekben. 🙂