A Krisna-völgyi társadalom egyedülállósága abban rejlik, hogy az itt élők életük minden szintjén lehetőséget kapnak arra, hogy tevékenységeiket, szolgálatukat közvetlenül Krisnának és a közösségnek végezzék képességeiknek, képzettségüknek megfelelően. Ez a lelki minitársadalom ezen elvek szerint épül, fejlődik, s jelentős eredményeket ér el annak ellenére, hogy életkora szerint jelenleg még csak serdülőkorú, tizenöt éves.
Jelenleg négy főbb terület köré csoportosulnak ezek a tevékenységek:

 • templom,
 • biofarm,
 • prédikálás,
 • szociális tevékenységek
 • A templom a központja a lelki társadalmunknak, hiszen itt végezzük a lelki gyakorlatainkat és itt folyik Krisna imádata is közvetlenül. Ide tartoznak az imádat, az oltár körüli teendők, a templom tisztán tartása illetve karbantartása.
  Az imádat központjában az oltáron is látható Krisna és az Ő örök társa, Rádharáni imádata áll. Ők ketten az Isteni pár, akiknek különböző jellegű szolgálatokat ajánlanak fel a hívők.
  Az imádati teendők sokfélék lehetnek: vannak akik az oltár díszítésében vesznek részt, vagy éppen főznek Krisnának, ruhákat készítenek vagy virágfüzért fűznek Neki.

  A következő nagyobb terület a biofarmot és az önellátási rendszert öleli fel. ”Egyszerű élet, magasszintű gondolkodás” az a mottó, amely jellemzi az alapítónk, Sríla Prabhupáda által megálmodott Krisna-tudatú farmközösségeket. Egyszerűség azt jelenti, hogy beérjük a könnyen megszerezhető dolgokkal, amelynek eleget tesz a biogazdálkodás és az önfenntartásra való törekvés. Az egészséges életmód, vegetarianizmus és ájurvéda elvei alapján éljük az életünket, amely egy fontos alapja annak, hogy egészséges testben könnyebben tudjunk a lelki életre koncentrálni, zavartalanul végezhessük Krisna szolgálatát.
  A biokertészet, a tehenészet, a közös „nagykonyha” és a művész-kézművescsoport tevékenységei, valamint a méhészet tartoznak ide.
  A tehenészeti tevékenységeinket nem a „szarvasmarha tenyésztés” kifejezéssel szoktuk illetni, hanem a „tehénvédelem” szóval, hiszen többről van itt szó, mint állattartásról. Krisna kedvenc állatai a tehenek, és mi úgy kezeljük őket, mint az édesanyánkat, hiszen ők is a tejükkel táplálnak bennünket. Éppen ezért a beteg, már haszontalan teheneket nem küldjük a vágóhídra, hanem életük végéig gondjukat viseljük és ápoljuk őket szeretettel.
  Méhészetünkben a szorgos méhek munkájának gyümölcséből nem csak fajtamézek, de különféle gyógymézek és gyógykészítmények készülnek, melyek szintén hozzájárulnak az egészséges életmód fenntartásához.

  A Krisna-hit elveinek terjesztése egyházunk egyik fő missziója, ezért Krisna-völgy másik fontos tevékenysége a prédikálás, amely több szinten zajlik, lehetővé téve, hogy az emberek mind nagyobb rétege megismerhesse a Krisna-tudat filozófiáját, a lelki kultúránkat.
  A hozzánk látogató vendégeink tudásszomját és kíváncsiságát hivatott kielégíteni a Vendégfogadás osztály, amely felkészült vendégvezetőkből áll, akik az egyéni látogatókat és csoportokat is vezetnek.
  Önkénteseink nemcsak a Farm területén belül ismertetik meg a filozófiánkat az érdeklődőkkel, de utazó prédikátorokként, könyveink terjesztésével, adománygyűjtő tevékenységgel keresik fel a filozófiánkra vagy éppen a tevékenységeinkre nyitott embereket, akik közül sokan el is jönnek megnézni, hogy néz ki a gyakorlatban az, amiről már hallottak.
  Nagy gondot fordítunk az oktatásra is, amely egyrészt jelenti az itt élők oktatását (pl. a gyermekek oktatása a helyi iskolában, nyelvtanulás, főiskolai lelkészképzés), másrészt a kívülállók megfelelő képzését is. Az idelátogató vendégek számára a turistaszezonban (áprilistól októberig) működtetünk egy vegetáriánus indiai éttermet, egy ajándékboltot és egy vendégházat is.

  Utoljára, de nem utolsósorban meg kell említenünk a szociális igazgatóságot, amely arra hivatott, hogy ellássa a betegeinket, az időseket és a kismamákat és a gyermekeket.

  E területeken belül szorgoskodnak az itt élők, azon dolgozva, hogy életük minden aspektusát összeköthessék Istennel egy ideális társadalomban, amely törvényei lelki célokat szolgálnak.