25 évvel ezelőtt, amikor még szinte üres földterület volt Krisna-völgy, már megjelentek az első kíváncsiskodó vendégek. Látni ugyan nem sokat tudtak, hiszen nem volt itt más, mint egy öreg birka akol, fóliatemplom és –konyha. Mit tudtak tenni az itt élők, mint megetetni őket és mesélni arról, milyen terveink vannak a jövőre nézve.

Mikor elkezdődött a templomépítés, már egyre több látogató érkezett, ezért valakinek csak az lett a dolga, hogy a vendégeket fogadja. Amikor elkészült az étterem helyisége, az lett a fő rezidencia. Szamószákat, indiai batyus csemegéket sütöttek, ez volt az étlap és limonádé, de mindenki nagyon elégedett volt, függetlenül, hogy nem lehetett látni az építkezésen kívül semmit. Sokan szurkoltak nekünk, hogy sikerüljön időre befejezni a templomépítést, mert a megnyitó időpontja, már jó előre meg lett hirdetve. Az utolsó járólapok a szalag elvágása előtt pár perccel lett lerakva. A megnyitóra végül 5000 vendég érkezett!

A megnyitó után, még mindig nem volt túl sok látnivaló. Az egyik lány, aki a vendégekkel foglalkozott, úgy hívta az idegenvezetésünket, hogy a „király új ruhája”. Mindenkiért lesétáltunk a recepcióra és az egy kilométeres útszakaszon a templom felé, arról beszéltünk, hogy itt ez lesz, meg az lesz. A művészeink készítettek szép fatáblákat, melyre felfestették a leendő iskola, tehenészet, vendégház és egyéb épületek terveit, amit séta közben bemutattunk a látogatóknak.

Pár év elteltével, komolyabb turisztikai látványossággá vált Krisna-völgy. Évente 20.000 vendég jön el hozzánk és ebből sok a rendszeres visszatérő is. Vannak, akik szervezett csoport keretében, de a többség egyénileg érkezik. Általános vélemény, hogy nálunk van egy megfoghatatlan békés atmoszféra, amit máshol nem tapasztalnak.

A recepciótól egy félórás, szemet gyönyörködtető, tavakkal tarkított sétaút vezet a szentélyig. Az út mentén látható a vendégházunk, az iskola, a befőző üzem, a könyvtár, a tavak és sok áldást adó pavilonokkal díszített szent hely. Ha valaki tágabb sétát tesz, végigmehet az ökológiai tanösvényen, ellátogathat a botanikus kertünkbe, megnézheti a tehénvédelmi központunkat, ahol egy mezőgazdasági gépkiállítást is berendeztünk, valamint közelebbről is szemügyre veheti a biokertészetünk terményeit, ahonnan panorámás kilátás nyílik a farmon élők házaira.

A fő látványosságunk és Krisna-völgy szíve a csodálatos festményekkel, domborművekkel és az indiai stílusban, művészien megalkotott oltárral, gazdagított szentélyünk, mely Krisnának ad méltó helyet. Itt körvezetésekkel és előadásokkal várjuk látogatóinkat az év minden napján! Megismertetjük őket az öltözékünkkel, az életmódunkkal és napi lelki gyakorlatainkkal.

Ugyanitt található az éttermünk, ahol meg lehet kóstolni az ízvilágában gazdag indiai fogásokat, valamint a híres rózsavizes limonádét, mely a vendégek kedvence. Ha valaki pedig szeretne egy kis indiai csecsebecsét hazavinni, elveszhet ajándékboltunk szebbnél szebb portékái között.

A szervezett csoportok különféle programokból is válogathatnak. Igény szerint tartunk tradicionális indiai hangszerekkel zenei bemutatót, süthetünk együtt egzotikus lepénykenyeret, tarthatunk egy közös mantrameditációt, felöltözhetnek színes indiai ruhákba, illetve kérhetnek kíséretet a körsétához, ahol részletes tájékoztatást adunk a meglátogatott helyszíneken.

A búcsún kívül egyéb rendezvényekkel is színesítjük az évet. Egyre ismertebbé és közkedveltebbé kezd válni a búcsú mellett a Henna és Indiai Szépségfesztivál, mely az öltözködés és szépítkezés jegyében zajlik. Ezen kívül tartunk Virágünnepet, Sütőtök Napot és idén először Indiai Gasztronómiai Fesztivált is rendezünk az ínyencek számára.

Számunkra nagy öröm minden egyes vendég látogatása és mikor boldogan távoznak a mi szívünk is mosolyog. Ezért várunk mindenkit újra és újra sok szeretettel!

 

 

Szeretne eltölteni akár több napot is Krisna-völgyben, vagy Csoportjával fesztiválprogramunkon részt venni?

Kérjük, hívja fel Turisztikai Szervezőnket a +36 30 436 39 00 -es mobilszámon, aki szívesen segít Önnek programja összeállításában!